Ο μητροπολίτης που βρέθηκε θετικός είναι ο Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αδραμερίου, Θεόκλητος, σύμφωνα με ανακοίνωση της Μητρόπολης Ιερισσού που δημοσιεύει το thesstoday.gr. Παρουσίασε συμπτώματα στις 30 Οκτωβρίου και υποβλήθηκε σε τεστ, το οποίο βγήκε θετικό. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχει ανησυχία στους εκκλησιαστικούς κύκλους, αφού ο σεβασμιώτατος Ιερισσού, είχε συμμετάσχει στην πανηγυρική λειτουργία για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, με πλήθος κόσμου και παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας. Μεταξύ των ιεραρχών που συμμετείχαν ήταν ο ο μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης, Γρεβενών Δαυίδ, Τρίκκης και Σταγών Χρυσόστομος και Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Στέφανος. Οι περισσότεροι μάλιστα εξ αυτών χωρίς να φορούν προστατευτικές μάσκες. ‘Έξω δε από τον ναό είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες Θεσσαλονικείς οι οποίοι περίμεναν, σε αρκετές περιπτώσεις χωρίς να τηρούν τις απαραίτητες αποστάσεις, για να προσκυνήσουν την εικόνα του Αγίου Δημητρίου ή να κοινωνήσουν.

Φωτογραφία από το Thesstoday

Καταγγελίες των δημοσιογράφων

To Thesstoday, αναφέρει πως στην συγκεκριμένη εκδήλωση “οι αστυνομικές αρχές εξάντλησαν την αυστηρότητά τους στους ανθρώπους των ΜΜΕ τους οποίους ανάγκασαν να απομακρυνθούν από το προαύλιο προβάλλοντας ως δικαιολογία τα μέτρα προστασίας. Μετά τις έντονες διαμαρτυρίες των συναδέλφων, οι υπεύθυνοι της τήρησης των μέτρων δήλωσαν ότι «μας κάνουν την χάρη να τραβήξουμε το άγημα στον αύλειο χώρο αρκεί να είμαστε κόσμιοι». Οι συνάδελφοι αρνήθηκαν και κατέβασαν τις φωτογραφικές μηχανές τους”.

Η ανακοίνωση της Μητρόπολης

Με ανακοίνωσή της η Ιερά Μητρόπολη Ιερισσού ενημέρωσε ότι “ο Μητροπολίτης Θεόκλητος παρουσίασε, στις 30 Οκτωβρίου, συμπτώματα ιώσεως και στο τεστ COVID-19 στο οποίο υποβλήθηκε βρέθηκε θετικός. Μετά απ’ αυτό ο Μητροπολίτης τέθηκε σε καραντίνα ενώ κλειστά θα παραμείνουν για 14 ημέρες τα γραφεία της συγκεκριμένης Μητροπόλεως. Ακόμη στην ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Μητρόπολη γίνονται συστάσεις προς τους πιστούς να προσέχουν και να φορούν απαραίτητα τη μάσκα τους“. “Νά προσέχετε τούς ἑαυτούς σας, νά φορᾶμε μάσκα ἐντός καί ἐκτός τῶν Ἱερῶν Ναῶν ἅπαντες καί ὁ Μητροπολίτης μας παρακαλεῖ ὅλους νά προσεύχεσθε ὑπέρ αὐτοῦ, ὅπως καί ἐκεῖνος δέεται ὑπέρ ὑμῶν” καταλήγει η ανακοίνωση.

Ρεπορτάζ του OPEN

Από κήρυγμα του μητροπολίτη Ιερισσού

Με πληροφορίες από Thesstoday

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις