Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το ενιαίο e-pass για όλους τους σταθμούς διοδίων των αυτοκινητοδρόμων της χώρας. Συγκεκριμένα από σήμερα οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να περνούν από οποιοδήποτε σταθμό διοδίων χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρονικό πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν, ανεξάρτητα από τον πάροχο και χωρίς να κάνουν καμία επιπλέον ενέργεια, επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους τα υπουργεία Υποδομών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με το ισχύον καθεστώς, οι οδηγοί έπρεπε να διαθέτουν τρεις διαφορετικές συσκευές – πομποδέκτες για όλους τους αυτοκινητοδρόμους. Σημειώνεται πως το ενιαίο e-pass έχει αρκετά πλεονεκτήματα, όπως για παράδειγμα ασφαλείς διελεύσεις, ειδικά εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, γρήγορες διελεύσεις από τους σταθμούς, καθώς πλέον δεν θα υπάρχουν συναλλαγές με κάποιον εισπράκτορα καθώς επίσης και έλεγχος του κόστους των διοδίων, στοιχείο πολύ σημαντικό για επαγγελματίες οδηγούς.

Δωρεάν η προμήθεια του πομποδέκτη από τα διόδια

Αξίζει να σημειωθεί πως πλέον οι οδηγοί μπορούν να προμηθευτούν το e-pass δωρεάν. Αρχικά χρειάζεται να εγγραφούν στη σχετική υπηρεσία στα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών. Την ίδια ώρα, μπορούν να φορτίσουν με χρήματα τον πομποδέκτη προκειμένου να καταστούν δυνατές οι διελεύσεις. Μετά την εγγραφή του στην υπηρεσία ο χρήστης θα πρέπει να δημιουργήσει στην υπηρεσία έναν συνδρομητικό λογαριασμό στον οποίο και θα βάζει το χρηματικό ποσό που επιθυμεί.

Η ανανέωση του λογαριασμού γίνεται ως εξής:

Α. Σε όλα τα Σημεία Εξυπηρέτησης Συνδρομητών (Σ.Ε.Σ.), με τη χρήση μετρητών και χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
Β. Καλώντας την Τηλεφωνική Εξυπηρέτηση Πελατών με τη χρήση χρεωστικής ή πιστωτικής κάρτας.
Γ. Σε όλες τις λωρίδες με εισπράκτορα, στους σταθμούς διοδίων (όλο το 24ωρο), με τη χρήση μετρητών ή χρεωστικής/πιστωτικής κάρτας.

Τέλος, τονίζεται πως οι οδηγοί θα μπορούν να ταξιδεύουν με τον πομποδέκτη που ήδη διαθέτουν πραγματοποιώντας διελεύσεις από την Αττική Οδό, τη Νέα Οδό, τη Κεντρική Οδό, τον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου, την Εγνατία Οδό, τη Γέφυρα, την Ολυμπία Οδό και τον Μορέα χωρίς να αναγκάζονται να προμηθεύονται και να δεσμεύουν χρηματικά ποσά σε διαφορετικές συσκευές.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Τμήμα Εξυπηρέτησης Πελατών στο 210 6682 222 ή να επισκεφθούν το www.aodos.gr.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις