Επιστολή προς τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια απευθύνει το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, με αίτημα την πλήρη ένταξη όλων των υγειονομικών στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Τονίζουν παράλληλα ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για τη λήψη αποφάσεων.

«Κλείστε το μεγάλο θέμα των ΒΑΕ με την πλήρη ένταξη σε αυτό όλων των υγειονομικών. Οποιοδήποτε σχόλιο και επιχείρημα πάνω στο θέμα των ΒΑΕ και της ένταξης σε αυτό των υγειονομικών θεωρούμε πως είναι περιττό» αναφέρεται στην επιστολή, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Παράλληλα, το Σωματείο ζητά δικαίωση των νοσηλευτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ένταξη στον Ενιαίο Νοσηλευτικό Κλάδο, επισημαίνοντας ότι αυτοί αποτελούν «το μισό νοσηλευτικό δυναμικό της χώρας που πρωτοστάτησε πάντα και πρωτοστατεί και τώρα στη μάχη με την Covid-19, εργαζόμενο ως νοσηλευτικό προσωπικό στις ΜΕΘ του κορονοϊού». Τέλος ζητά από τον υπουργό Υγείας να μη ξεχάσει τους συμβασιούχους και την αγωνία τους για μόνιμη και σταθερή εργασία.

Καταστάσεις πολέμου στα νοσοκομεία

Την ίδια ώρα, τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι γιατροί των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης, καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων αυξάνεται συνεχώς με αποτέλεσμα οι κλίνες ΜΕΘ για Covid-19 να μειώνονται δραματικά. Χαρακτηριστική είναι η ανακοίνωση της παράταξης Ενωτικό Κίνημα για την Ανατροπή (μέλος της ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών ΟΕΝΓΕ) που ανέφερε ότι τα νοσοκομεία στη συμπρωτεύουσα βιώνουν καταστάσεις πολέμου σε περίοδο ειρήνης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, έχουν μείνει διαθέσιμες ελάχιστες μόνο κλίνες ΜΕΘ Covid-19 συμπεριλαμβανομένων και αυτών που ήταν ως πριν λίγες μέρες Non-Covid ΜΕΘ και μετατράπηκαν εσπευσμένα σε Covid. Από τις 28/10 και μετά έχουν νοσήσει πάνω από 100 υγειονομικοί πολλοί από τους οποίους νοσηλεύονται μαζί με τις άλλες εκατοντάδες εισαγωγές των τελευταίων ημερών.

Οι γιατροί του Ενωτικού Κινήματος για την Ανατροπή τονίζουν τα εξής:

«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί κραυγαλέο παράδειγμα για τα «ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα» της κυβέρνησης που ενώ είχε τόσους μήνες να προετοιμαστεί για το 2ο κύμα της επιδημίας ούτε προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού έκανε, ούτε επίταξη κρίσιμων δομών του μεγάλου ιδιωτικού τομέα αλλά ούτε καν αξιοποίηση υπαρχουσών κτιριακών δομών του δημοσίου όπως νοσοκομείο Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης και το «Παναγία» που τα είχε κλείσει ως «περιττά» ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης όταν ήταν υπουργός Υγείας.

Η κυβέρνηση έρχεται αντιμέτωπη με τα τραγικά αδιέξοδα της ίδιας της πολιτικής της όμως το «μάρμαρο» των συνεπειών το πληρώνουν οι ασθενείς και οι υγειονομικοί. Πρέπει έστω και τώρα να γίνει αυτό που λέμε από την άνοιξη : μονιμοποίηση όλου του επικουρικού υγειονομικού προσωπικού, μαζικές προσλήψεις σε μόνιμες θέσεις με ΠΝΠ χωρίς γραφειοκρατία, αξιοποίηση όλων των κτιριακών υποδομών, επίταξη άνευ όρων των μεγάλων ιδιωτικών θεραπευτηρίων, επιτέλους σοβαρή πολιτική στην ιχνηλάτηση και όχι βολόδερμα από τα τυφλά οριζόντια lockdown στο μπάτε σκύλοι αλέστε και τούμπαλιν.

Οι μαχόμενοι υγειονομικοί της δημόσιας περίθαλψης κομμάτι του λαού θα δώσουν και πάλι με όλες τους τις δυνάμεις και με αυτοθυσία την μάχη ενάντια στην επιδημία για την Υγεία του Λαού. Μαζί με τον λαό θα ανατρέψουν αυτή την επικίνδυνη θανατηφόρα πολιτική».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις