Αυξημένη η κίνηση στους εθνικούς δρόμους, καθώς πολλοί Αθηναίοι εγκαταλείπουν άρον άρον την πρωτεύουσα για τα χωριά τους, ενόψει του lockdown, που αρχίζει από το Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2020, στις 6 το πρωί και θα διαρκέσει έως τις 30 Νοεμβρίου. Ήδη από τις 6.00 έως τις 9.00 σήμερα, Παρασκευή 5 Νοεμβρίου, το πρωί είχαν περάσει από τα διόδια Ελευσίνας και Αφιδνών περισσότερα από 4.000 αυτοκίνητα. Επίσης, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, έφυγαν και από τα δύο εθνικά δίκτυα 47.731 αυτοκίνητα, έναντι 30.123 που πέρασαν από τα διόδια την περασμένη Πέμπτη.

Η Τροχαία Αττικής περιμένει μεγάλη αύξηση σήμερα, γι’ αυτό είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων. Προβλέπεται μάλιστα ότι θα καταγραφούν στα εθνικά δίκτυα της χώρας χιλιάδες αυτοκίνητα, όπως στο Παρίσι ή στο Λονδίνο, όπου τη μέρα ή και ώρες πριν από το lockdown σχηματίστηκαν ουρές χιλιομέτρων από πολίτες που έφευγαν από τις πόλεις.

Εικόνες με ουρές στα ΚΤΕΛ από πολίτες και φοιτητές παρατηρήθηκα την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου, τόσο στην Πάτρα όσο και στη Θεσσαλονίκη.

Χρυσοχοΐδης: Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στους αυστηρούς ελέγχους στα διόδια: «Θα ήθελα να επισημάνω και να ενημερώσω ότι θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι στα διόδια όλης της χώρας, για αυτούς που θα επιστρέψουν μετά την έξοδο των τελευταίων ημερών. Να είναι γνωστό σε όλους ότι επιτρέπεται η επιστροφή μετά το Σάββατο το πρωί μόνο σε εκείνους που έχουν μόνιμη κατοικία στον τόπο επιστροφής τους».

Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται από νομό σε νομό μετά το lockdown

Yπάρχουν τέσσερις περιπτώσεις που επιτρέπουν τη μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας. Πρόκειται για:

  • επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας
  • επανένωση οικογενειών
  • επαγγελματικούς λόγους
  • λόγους υγείας

Κάποιοι φεύγουν για… Αράχωβα

Μπορεί να ακούγεται απίστευτο, όμως δεν είναι… Κάποιοι συμπολίτες μας επιλέγουν να περάσουν το Σαββατοκύριακο, οπότε και αρχίζει το καθολικό lockdown, στην Αράχωβα και άλλους κοντινούς προορισμούς.

Όπως μετέδωσε το OPEN TV, είναι πολύς ο κόσμος που αποφάσισε να ταξιδέψει στην Αράχωβα από σήμερα, Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2020, που επιτρέπονται οι μετακινήσεις εκτός νομού και να επιστρέψει την Κυριακή 8 Νοεμβρίου, παρά το γενικό απαγορευτικό που θα είναι σε ισχύ, αφού προβλέπεται η επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας. Είναι εντυπωσιακό ότι οι κρατήσεις αγγίζουν το 80%! Ωστόσο, ανώτατη κυβερνητική πηγή ανέφερε στο OPEN TV πως όσοι φύγουν για τριήμερο, σαν να μην συμβαίνει τίποτα, θα αντιμετωπίσουν ζήτημα με την επιστροφή τους στα διόδια.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις