Δραματική φαίνεται πως είναι η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται πως χθες ο πρόεδρος των Νοσοκομειακών Γιατρών του ΑΧΕΠΑ και μέλος της διοίκησης της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης, Θανάσης Σιούλης, κατήγγειλε στο Open ΤV ότι οι ΜΕΘ του ΑΧΕΠΑ (25 κλίνες) είχαν ήδη γεμίσει το βράδυ της Δευτέρας και όπως σημείωνε πλέον οι γιατροί θα καλούνταν να επιλέξουν ποιον θα περιθάλψουν στις ειδικές μονάδες και ποιους θα… αφήσουν στη μοίρα τους.

Ωστόσο, λίγη ώρα αργότερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας έκανε λόγο για fake news: «Κανένας συμπολίτης μας δεν περιμένει για κρεβάτι ΜΕΘ και αυτό είναι ένα μεγάλο επίτευγμα του ΕΣΥ… Το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη δέχεται πολύ μεγάλη πίεση, όπου κάποιοι έσπευσαν να πουν ότι θα αφήσουμε τον κόσμο αβοήθητο ή επιλέγουμε ποιους διασωληνώνουμε ή μπαίνουν στις ΜΕΘ. Αφόρητα ντροπιαστικά fake news που παίζουν με την ανθρώπινη ζωή» ανέφερε.

Στη Θεσσαλονίκη ο Βασίλης Κικίλιας

Το ίδιο διεμήνυσε και η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ ενημερώνοντας παράλληλα ότι η εφημερία της Τρίτης ξεκίνησε με 7 κενές κλίνες ΜΕΘ: «Δηλώνουμε ότι η έναρξη της σημερινής εφημερίας έγινε με επτά κενές κλίνες εντατικής θεραπείας και με ταυτόχρονο σχεδιασμό από την ΥΠΕ και τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για την περαιτέρω ανάπτυξη κλινών ΜΕΘ και την αντιμετώπιση του προβλήματος», αναφέρει σε ανακοίνωση της.

Ωστόσο, με μια ανάρτησή του γιατρός του νοσοκομείου Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης περιέγραψε τι ακριβώς σημαίνει αυτός ο αριθμός κενών κλινών. Συγκεκριμένα, ο γιατρός Λευτέρης Σιώμος περιέγραψε όλα όσα έζησε σε μία βάρδιά του στο νοσοκομείο: «Χθες η Β ΜΕΘ τέθηκε εκ νέου (2η φορά) στη μάχη έναντι στον covid-19. Πόσος χρόνος νομίζετε χρειάστηκε για να γεμίσει σχεδόν; Να σας πω εγώ: 14 ώρες!! Δεχόμενη τεράστια πίεση τόσο από τη γενική εφημερία του ΓΝ «Γ.Παπανικολάου» όσο και από νοσοκομεία γειτονικών νομών».

Ο γιατρός αναφέρθηκε και στους αρνητές του κορονοϊού: «Αν δεν πιστεύετε στη σοβαρότητα της κατάστασης, καλό είναι να συνηθίσετε στο άκουσμα της λέξης «ψεκασμένοι» (ω ναι). Δεν υπάρχει άλλη αλήθεια, ο covid-19 υπάρχει και οι ηλικίες που νοσούν σοβαρά είναι αρκετά πιο χαμηλές, ίσως επειδή η διασπορά του στο γενικό πληθυσμό είναι τεράστια. Η χτεσινή μάχη κερδήθηκε με πολύ κόπο (👍👍👏👏στους συναδέλφους), ο πόλεμος όμως μαίνεται με πολλές πολλές μάχες να είναι μπροστά μας. Εμείς, πρώτα ο Θεός, θα μαχόμαστε, εσείς; Θα κάνετε αυτές τις μάχες να έχουν αντίκρυσμα; Θα πιστέψετε επιτέλους για να τηρήσετε τα μέτρα; 🤬😤 @ Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις