Ουρές από αυτοκίνητα σχηματίστηκαν στη σκεπαστή αγορά της Νεάπολης στη Λάρισα, από πολίτες που έσπευσαν να υποβληθούν στην ταχεία εξέταση ανίχνευσης κορονοϊού. Σύμφωνα με πληροφορίες του τοπικού μέσου, onlarissa.gr, oι Κινητές Μονάδες Ειδικού Σκοπού του ΕΟΔΥ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαιών, ενέταξαν στο πλαίσιο των δράσεων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοιού, δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Covid 19 (rapid tests) μέσω της δράσης «Drive through testing», σήμερα Παρασκευή, 13/11.

Τα συνεργεία του ΕΟΔΥ θα βρίσκονται για το σκοπό αυτό, έως 4 μ.μ. στη Σκεπαστή Αγορά της Νέαπολης. Οι πολίτες αφήνουν τα στοιχεία τους και ενημερώνονται μέσω τηλεφώνου για τα αποτελέσματα της εξέτασης.

Πηγή φωτογραφιών: onlarissa.gr

Σαρώνει ο κορονοϊός στη Λάρισα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες, μεταξύ των 3.316 συνολικών, 160 κρούσματα covid-19 στην Περιφερειακή Ενότητα της Λάρισας, αριθμός – ρεκόρ για την πόλη. Ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός, μίλησε για την δραματική κατάσταση η οποία επικρατεί με την επέλαση του δεύτερου κύματος του κορονοϊού, υπογραμμίζοντας πως οι κλίνες είναι γεμάτες, και πως, σε περίπτωση επιδείνωσης της ήδη δραματικής κατάστασης, οι ασθενείς των οποίων η κατάσταση απαιτεί φροντίδα ΜΕΘ, ενδέχεται και να μεταφέρονται στη Λαμία ή τη Χαλκίδα.

«Η κατάσταση είναι οριακή. Χθες αναγκαστήκαμε και αλλάξαμε την μία μονάδα μας σε μονάδα covid. Έχουμε 20 κλίνες και γέμισαν αμέσως. Αν κάποιος ασθενής χρειαστεί ΜΕΘ είναι πολύ πιθανό να μεταφερθεί στη Λαμία και στη Χαλκίδα όπου υπάρχουν ακόμα ελεύθερες κλίνες. Από τους 20 ασθενείς που έχουμε οι 5 είναι 40αρηδες, 2 ή 3 είναι 80αρηδες, οι υπόλοιποι είναι μεταξύ 50 και 60 ετών. Τα θετικά κρούσματα σήμερα (σ.σ. χθες 12/11) τη Λάρισα θα αγγίξουν τα 200».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις