Η συνάντηση έγινε στα γραφεία της Αρχιεπισκοπής, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων, ενώ κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για την πορεία της πανδημίας και για τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση. Οι ίδιες πηγές πρόσθεσαν πως κοινή συνισταμένη στις τοποθετήσεις τόσο του πρωθυπουργού, όσο και του αρχιεπισκόπου, ήταν η αδήριτη ανάγκη να συμβάλουμε όλοι, με όλες μας τις δυνάμεις, στην υλοποίηση των μέτρων, τηρώντας πιστά και απαρέγκλιτα τους υγειονομικούς κανόνες, όπως έγινε από την αρχή της πανδημίας.

Μητσοτάκης: “Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές”

Οι ίδιες πηγές, ανέφεραν πως εκφράστηκε η αισιοδοξία ότι η τήρηση των υγειονομικών κανόνων και η συνακόλουθη βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων θα μας επιτρέψουν να κάνουμε Χριστούγεννα σε ένα διαφορετικό περιβάλλον. “Είναι στο χέρι μας να τηρήσουμε τα μέτρα και να κάνουμε Χριστούγεννα με τις Εκκλησίες μας ανοιχτές” τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, με τον κ. Ιερώνυμο να προσθέτει ότι “έχουμε όλοι ευθύνη να προστατεύσουμε με τη στάση μας το ανθρώπινο πρόσωπο και την δημόσια υγεία, ώστε να μπορέσουμε να εορτάσουμε τα Χριστούγεννα στους Ναούς μας”.

Σε καραντίνα όλη η Σύνοδος

Σημειώνεται πως ο Ιερώνυμος και όλα τα μέλη της Συνόδου, βρίσκονται σε καραντίνα μετά από κρούσμα σε ιεράρχη, που οδήγησε στον εντοπισμό έξι κρουσμάτων σε μητροπολίτες. Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, βρέθηκε αρνητικός, ωστόσο βρίσκεται σε καραντίνα προληπτικά.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού

Αναστάσιος: “Να προσέχετε, δεν ξέρουμε πώς κινείται ο ιός”

Μήνυμα μέσα από την ΜΕΘ του Ευαγγελισμού, έστειλε ο Αναστάσιος Αλβανίας, που νοσηλεύεται με κορονοϊο. “Να προσέχετε. Δεν ξέρουμε πώς κινείται αυτός ο ιός” αναφέρει ο ιεράρχης που έφτασε αεροπορικώς στην χώρα μας για να νοσηλευτεί, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, όπως έγινε γνωστό. “Ολόψυχες ευχαριστίες στους εκλεκτούς ιατρούς και νοσηλευτές και στο πλήθος των ανθρώπων, που ακόμη μία φορά εκδήλωσαν την αγάπη τους με αυθόρμητη προσευχή. Δύο λέξεις από το ευαγγελικό ανάγνωσμα της περασμένης Κυριακής καθορίζουν την ενδεδειγμένη στάση: «Μη φοβού, μόνον πίστευε»” ανέφερε ο αρχιεπίσκοπος Αλβανίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις