Τελευταίο γνωστό κρούσμα ιερέα ανήκει στην ενορία γνωστού χωριού σε περιφερειακό δήμο της δυτικής Μαγνησία. Σύμφωνα με το taxydromow.gr  ο ίδιος έχει ήπια συμπτώματα και μετά από οδηγίες των γιατρών είναι σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ επίσης σε αυτοπεριορισμό είναι και τα άτομα της οικογένειάς του.

Χθες έγιναν στο χωριό rapid test από τον ΕΟΔΥ στο πλαίσιο ιχνηλάτησης, με τις πληροφορίες να λένε ότι από τα περίπου 35 δείγματα που ελήφθησαν, τα τέσσερα ήταν θετικά, μεταξύ των οποίων και δύο ανήλικα παιδιά.


Σύμφωνα με πληροφορίες ο ιερέας του ενοριακού ναού του χωριού δεν γνώριζε ότι είχε προσβληθεί από κορονοϊό και παραβρέθηκε σε τελετή μνημοσύνου σε στενό οικογενειακό κύκλο. Όταν παρουσίασε συμπτώματα ενημέρωσε σχετικά τους ανθρώπους με τους οποίους είχε έρθει σε επαφή προκειμένου να λάβουν τα μέτρα τους.
Επίσης απέστειλε τις «πατρικές του ευχές» ευχόμενος «ο καλός Θεός σύντομα να πάρει αυτόν τον πειρασμό (σ.σ. εννοεί τον κορονοϊό) και να μας οδηγήσει όλους σε μετάνοια.».

Εκκλησία και Επιστήμη

Είναι γεγονός ότι στο θέμα κορονοϊού εκκλησία και επιστήμη δεν συμβάδισαν. Κι αυτός είναι ένας λόγος που η ορθόδοξη χριστιανή εκκλησία είναι το μόνο θρησκευτικό δόγμα που αθροίζει νεκρούς από τον κλήρο του.

Πολλοί ιερείς αρνήθηκαν να εφαρμόσουν με πίστη τα επιστημονικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό. Και σε αρκετές περιπτώσεις τα πολέμησε συμπαρασύροντας μαζί και το εκκλησίασμα.

Οι πρόσφατες εικόνες από το προσκύνημα της σορού του Πατριάρχη Ειρηναίου, που υπέκυψε στον κορονοϊό, δείχνουν μια τελετή άκρως αντίθετη με τα υγειονομικά πρωτόκολλα. Από αυτό είναι βέβαιο ότι θα προκύψουν νέα κρούσματα.

Ουδείς από όσους τάσσονται με το μέρος της επιστήμης επιτρέπεται να επιχαίρει που ο ιός, χτυπάει τον ένα μετά τον άλλο τους ιεράρχες. Αντίθετα να λυπάται πραγματικά και όχι μόνο σε ανθρώπινο επίπεδο. Όλοι τους είναι άνθρωποι και μπορούσαν να καταλάβουν τους κινδύνους που εμπεριέχει η αψήφηση της επιστημονικής γνώσης. Με τη στάση τους αυτή στήθηκε ένας καυγάς επιστήμης και θρησκείας που, τελικά, θύματα του έπεσαν και οι ίδιοι.