Με τον κλοιό να σφίγγει ολοένα και περισσότερο στις ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης, μετά το σφοδρό κύμα του κορονοϊού που πλήττει την πόλη, η ανάγκη εύρεσης λύσης με σκοπό την προσωρινή ανακούφιση των νοσοκομείων της συμπρωτεύουσας καθίσταται επιτακτική. Αποβλέποντας στην αποσυμφόρηση των ΜΕΘ, σε εξέλιξη βρίσκεται το στήσιμο ενός κινητού νοσοκομείου έξω από το 424 στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, ώστε να συνδράμει εάν χρειαστεί στη μεγάλη προσέλευση ασθενών με κορονοϊό.

Η λειτουργία του υπαίθριου νοσοκομείου αναμένεται να ξεκινήσει τη λειτουργία του την προσεχή Πέμπτη 26/11, με σκοπό να μπορέσει να δεχθεί ασθενείς. Επιπλέον, θα διατεθούν από την 300 ΚΥΜΕΑ πενήντα κλίνες νοσηλείας και Ακτινολογικό Εργαστήριο, το οποίο και κρίνεται αναγκαίο για τη διάγνωση των επιπτώσεων της ασθένειας στον θώρακα.

Η 300 ΚΥΜΕΑ θα διαθέσει πενήντα κλίνες νοσηλείας και Ακτινολογικό Εργαστήριο, το οποίο είναι απαραίτητο για τη διάγνωση των επιπτώσεων της ασθενείας στο θώρακα. Αξίζει να σημειωθεί πως, η Κινητή Υγειονομική Μονάδα Εκτάκτων Αναγκών δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Αύριο 23/11, έχει προγραμματιστεί ενημέρωση του Υφυπουργού Εθνικής Αμύνης, Αλκιβιάδη Στεφανή, για την πρόοδο των εργασιών διαμορφώσεων, ο οποίος μεταβαίνει στην Θεσσαλονίκη.

ΜΕΘ Παπανικολάου: 80 εισαγωγές την ημέρα χωρίς εντατική – “Τί άλλο πρέπει να κάνουμε για να μας ενισχύσουν;”

Ο Νίκος Καπραβέλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, περιέγραψε μία απελπιστική κατάσταση, λέγοντας πως υπάρχουν κάθε μέρα 80 εισαγωγές, χωρίς να υπάρχουν κλίνες εντατικής, ενώ προειδοποίησε για ένα τρίτο κύμα πανδημίας, μόλις “ανοίξει” η οικονομία και έκανε έκκληση στην κυβέρνηση. “Η κατάσταση είναι απελπιστική, έχουμε γεμίσει στις εντατικές”, δήλωσε ο γιατρός και πρόσθεσε: “Είναι τρίτη συνεχόμενη γενική εφημερία που έχουμε 80 νέες εισαγωγές που χρειάζονται υποστήριξη και δεν έχουμε κρεβάτι εντατικής για να τους βοηθήσουμε. Όταν αρχίζουμε να διασωληνώνουμε χρειάζεται και καταστολή, χρειάζεται και προσωπικό που δεν το έχουμε στην εντατική”.

“Μπήκε ο στρατός, μπήκαν τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, όμως η κορυφή, δηλαδή οι εντατικές, έχουν γεμίσει είναι απελπισία. Η πολιτεία πρέπει να πάρει πιο γενναία μέτρα, πρέπει να αυξήσουμε τη δύναμη πυρός, όχι ημίμετρα. Δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε το θεριό με ημίμετρα (…) Οι νεκροί έφτασαν τριψήφιο  αριθμό τι άλλη έκκληση να κάνουμε, πρέπει να φτάσουμε τετραψήφιο;”, ανέφερε. Και πρόσθεσε:

“Μη νομίζετε ότι έχουμε ξεμπλέξει και με το δεύτερο κύμα… Θα ανοίξει ο κ. Γεωργιάδης την οικονομία, δε γίνεται διαφορετικά, το τρίτο κύμα φοβάμαι. Φοβάμαι ότι το Γενάρη – Φλεβάρη θα έρθει το άλλο κύμα”.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις