Μια γυναίκα έπεσε νεκρή από τα χέρια του συζύγου της το βράδυ της Κυριακής. Το τραγικό περιστατικό συνέβη περίπου στις 22:00 την Κυριακή στον Πύργο Διρού της Μάνης. Συγκεκριμένα, ο 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε τη γυναίκα του με κυνηγετική καραμπίνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας δολοφόνησε τη γυναίκα μπροστά στα μάτια της κόρης τους. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκείνη την ώρα έλειπε από το σπίτι ο γιος της οικογένειας, καθώς ήταν στον παππού του. Ο 44χρονος συνελήφθη ενώ η άτυχη γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο όπου επιβεβαιώθηκε ο θάνατός της. Οι Αρχές βρίσκονται όλη τη νύχτα στον τόπο εγκλήματος και διερευνούν την υπόθεση.

Η οικογένεια διατηρούσε επιχείρηση στο χωριό και ήταν ιδιαίτερα γνωστή σε όλη την περιοχή.

Την Κυριακή η Εφημερίδα των Συντακτών φιλοξένησε άρθρο για την ενδοοικογενειακή βία την περίοδο της καραντίνας. Μάλιστα, στο ρεπορτάζ αναφέρεται πως στην Κρήτη κατά τη διάρκεια της προηγούμενη καραντίνας οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία στη γραμμή SOS του «Ξενώνα για την κακοποιημένη γυναίκα και το παιδί» αυξήθηκαν σημαντικά: «Για όλο το 2018 στη γραμμή SOS του ξενώνα καταγράφηκαν 102 νέα περιστατικά κακοποίησης και το 2019 αυξήθηκαν σε 134».

Η Μαίρη Παχιαδάκη, πρόεδρος του Συνδέσμου Μελών Γυναικείων Σωματείων Νομού Ηρακλείου, που δραστηριοποιείται επί 25 χρόνια στο θέμα ανέφερε: «Στο προηγούμενο lockdown οι καταγγελίες στον ξενώνα αυξήθηκαν δραματικά. Ο εγκλεισμός στο σπίτι δεν σημαίνει για όλους τα ίδια πράγματα. Το “μένουμε σπίτι-μένουμε ασφαλείς” δεν έχει καμία πρακτική υπόσταση όταν στο σπίτι υπάρχει ο θύτης ενδοοικογενειακής βίας και μάλιστα για περισσότερες ώρες κάθε μέρα», λέει η ίδια και συμπληρώνει: «Στην καραντίνα αλλάζει εντελώς η κανονικότητα του σπιτιού. Με τη δουλειά και με το καθημερινό τρέξιμο πολλές φορές “κρύβονται” πράγματα. Τα ζευγάρια δεν έχουν στην πραγματικότητα χρόνο ούτε για να μαλώσουν. Οταν μένουν όλοι σπίτι, όλα αυτά έρχονται στο φως. Ο χρόνος και η τριβή είναι πολύ μεγαλύτερα και όλο αυτό οδηγεί σε επώδυνες καταστάσεις. Και φυσικά η γυναίκα και τα παιδιά, αν υπάρχουν, είναι στην πιο μειονεκτική θέση, είναι ο αδύναμος κρίκος και μετατρέπονται σε σάκο του μποξ».

ΓΡΑΜΜΗ SOS 15900 για όλη την Ελλάδα

Η Γραμμή SOS 15900 είναι µια υπηρεσία εθνικής εµβέλειας που δίνει τη δυνατότητα στις γυναίκες θύµατα βίας ή σε τρίτα πρόσωπα να επικοινωνήσουν άµεσα µε ένα φορέα αντιµετώπισης της έµφυλης βίας. Τη γραμμή στελεχώνουν ψυχολόγοι και κοινωνιολόγοι που παρέχουν άμεση βοήθεια σε έκτακτα και επείγοντα περιστατικά βίας σε 24ωρη βάση, 365 µέρες το χρόνο. Ταυτόχρονα υπάρχει δυνατότητα ηλεκτρονικής επικοινωνίας των γυναικών µέσω της διεύθυνσης e-mail: [email protected] Περισσότερες λεπτομέρειες για τις αρχές και τον τρόπο λειτουργίας της Γραμμής SOS 15900 είναι διαθέσιμες εδώ:Κανονισμός Λειτουργίας Τηλεφωνικής Γραμμής SOS 15900

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις