Την επίταξη ιδιωτικής κλινικής στη Λάρισα αποφάσισε το υπουργείο Υγείας. Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, Απόστολος Κομνός η επίταξη κρίθηκε απαραίτητη ύστερα από την πορεία του κορονοϊού στην περιοχή.

Σύμφωνα με τον ίδιο συνεχίζεται η ασφυκτική πίεση στα δύο νοσοκομεία της Λάρισας, με τις απλές κλίνες και τις κλίνες ΜΕΘ να είναι κατειλημμένες στο σύνολό τους από ασθενείς που δίνουν τη δική τους μάχη με τον κορονοϊό. Ο διευθυντής της ΜΕΘ μιλώντας στην ΕΡΤ εκτίμησε πως η κατάσταση αυτή θα συνεχιστεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου, αλλά η πτώση που εμφανίζεται στον αριθμό των κρουσμάτων δίνει τον χρόνο για την ανάπτυξη νέων κρεβατιών.

Σημειώνεται πως την Κυριακή ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πάνω από 100 κρούσματα στη Λάρισα.

Το Σάββατο γιατροί, νοσηλευτές και προσωπικό του Νοσοκομείο φρόντισαν να στείλουν ένα απλό μήνυμα, αλλά γεμάτο δύναμη και αισιοδοξία: «Μαζί θα τα καταφέρουμε», ζητώντας από τους πολίτες να τηρήσουμε τα μέτρα για να βοηθήσουμε ο καθένας μας στη μείωση της έντασης της πανδημίας.

H Λάρισα είναι πολύ κοντά στο να γίνει Θεσσαλονίκη με τους γιατρούς να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσουν τους ασθενείς τους στην ζωή. Το γενικό νοσοκομείο της περιοχής έχει μετατραπεί αποκλειστικά σε νοσοκομείο για Covid-19 περιστατικά, αφού δε νοσηλεύει και δεν εξετάζει άλλα περιστατικά, τα οποία διοχετεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο.

Οι κλίνες ΜΕΘ είναι γεμάτες, με τους γιατρούς να δημιουργούν απλές κλίνες σε ΜΕΘ, προκειμένου να μπορέσουν να ανταποκριθούν στην αυξημένη εισαγωγή ασθενών. «Το νοσοκομείο έχει διαθέσει 123 κλίνες για περιστατικά Covid-19 και 24 κλίνες ΜΕΘ. Έχουμε φτάσει στα όριά μας. Θα λειτουργήσουμε με τη βοήθεια των συναδέλφων μας που θα μας συνδράμουν, άλλες 5 κλίνες μέσα στο Σαββατοκύριακο. Και στη Λαμία μέσα στο Σαββατοκύριακο θα ανοίξουν άλλες 5 κλίνες. Από τα άλλα νοσοκομεία δεν υπάρχει φως», τόνισε ο κ. Κομνός μιλώντας στο Mega. Συμπλήρωσε, δε, ότι θα διατεθούν συνολικά 176 κλίνες για ασθενείς Covid-19, την ώρα που οι ιστορίες ασθενών που είναι σε κρίσιμη κατάσταση συγκινούν.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις