Σύμφωνα με καταγγελία της Προέδρου των Νοσοκομειακών Γιατρών της Θεσσαλονίκης, Δάφνης Κατσίμπα, ζητείται από ειδικευόμενους γιατρούς του ΑΧΕΠΑ, χωρίς έγγραφη εντολή, να μετακινηθούν και να ενισχύσουν ιδιωτική κλινική.Κι αυτό συμβαίνει όπως αναφέρει:

  • «Την ώρα που οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό υπερεξαντλημένοι, λίγοι και χωρίς ωράριο, προσπαθούν να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν σε συνθήκες πολέμου.
  • Την ώρα που εκατοντάδες εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία νοσούν από covid 19.
  • Την ώρα που οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης εκπέμπουν SOS για την αντιμετώπιση των αρρώστων με covid.
  • Την ώρα που οι γιατροί εκπέμπουν SOS για την αντιμετώπιση των υπόλοιπων μη covid αρρώστων…»Σύμφωνα δε με έγγραφο (με ημερομηνία 20 Νοεμβρίου, από την 3η Υγειονομική Περιφέρεια), που δημοσιεύει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης μεταφέρεται σε ιδιωτική κλινική που έχει «επιταχθεί», αλλά θα λάβει αποζημίωση. Η επίταξη, όπως ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, θα συνοδεύεται από αποζημίωση, γιατί «εδώ δεν είμαστε Σοβιετία».

«Η κυβέρνηση επιτάσσει προσωπικό των δημοσίων νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για να το μεταφέρει στις «επιταγμένες» ιδιωτικές κλινικές για περιστατικά Covid. Δηλαδή, το δημόσιο που πληρώνει ημερήσια αποζημίωση στις δήθεν επιταγμένες ιδιωτικές κλινικές, θα τους καλύψει και τις ανάγκες σε προσωπικό, μεταφέροντας σε αυτές γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικούς υπαλλήλους από τα δημόσια νοσοκομεία που ήδη έχουν γονατίσει» καταγγέλλει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με το έγγραφο, αποφασίζεται να μετακινηθούν στην ιδιωτική κλινική «Λυσίμαχος» του προέδρου της Ένωσης Ιδιωτικών Κλινικών, Γρηγόρη Σαραφιανού, που «επιτάχθηκε» από την κυβέρνηση: νοσηλευτικό προσωπικό από τα νοσοκομεία «Παπανικολάου» και «Γεννηματάς», ένα άτομο από το Βοηθητικό υγειονομικό προσωπικό και ένα από το διοικητικό προσωπικό.

«Δεν είναι ότι έχουν μετατρέψει τα δημόσια νοσοκομεία σε νοσοκομεία μιας νόσου, τώρα τα μετατρέπουν σε υπηρέτες των ιδιωτικών κλινικών! Είχαν ξεκινήσει εντάσσοντας γιατρούς των ιδιωτικών κλινικών, μέσα σε δημόσια νοσοκομεία, για να κάνουν τις διαλογές των «καθαρών», μη Covid-19 περιστατικών», αναφέρει η βουλευτής.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις