Συναγερμός έχει σημάνει στον Αμπελώνα Λάρισας, καθώς η ιχνηλάτηση με rapid tests, «έδειξε» 35 κρούσματα κορονοϊού στη δομή του Αριστέα. Από αυτά, σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθερία», τα 22 αφορούν άτομα που περιθάλπονται στη δομή (από τα 59), τα υπόλοιπα 11 σε εργαζόμενους (από τους 49) και τέλος τα 2 αφορούν εργαζόμενους σε συνεργείο καθαριότητας που συνεργάζεται με τη δομή.

Ο ΕΟΔΥ εντόπισε τα πρώτα θετικά κρούσματα την Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2020, με αποτέλεσμα να γίνει η άμεση απομόνωσή τους σε ειδικές για τον συγκεκριμένο σκοπό κλίνες, με το προσωπικό να έχει εξειδικευτεί για τη συγκεκριμένη περίσταση, ενώ οι ασθενείς παρακολουθούνται στενά από πνευμονολόγο.

Τα περισσότερα παιδιά της δομής είναι απύρετα και σε καλή κλινική κατάσταση, μόνο δύο παρουσίασαν ακτινογραφικά στοιχεία αρχόμενης πνευμονίας και διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας σε καλή επίσης κλινική κατάσταση.

Τέλος, ο ΕΟΔΥ έχει προγραμματίσει να κάνει ανά 2-3 ημέρες συνεχόμενα τεστ στη δομή μέχρι οι ασθενείς να βρεθούν αρνητικοί στον ιό.

Καθησυχαστική η πρόεδρος της δομής

Σε δηλώσεις της στο onlarissa.gr, πρόεδρος του κέντρου κ. Δήμητρα Παππά, είναι καθησυχαστική και περιγράφει την όλη εικόνα:

«Το περιμέναμε… Από τα τέλη Φεβρουαρίου ακόμη ήμασταν σε ετοιμότητα. Εφαρμόσαμε και εφαρμόζουμε με αυστηρότητα όλα τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης έναντι στον covid 19 σε όλες τις δομές μας και τα παραρτήματα, ίσως μάλιστα και περισσότερο από τα απαραίτητα!

Ήρθε όμως και η δική μας σειρά – σε μια πόλη που τις προηγούμενες εβδομάδες έδινε τριψήφια κρούσματα εμείς καταφέραμε να περιθάλψουμε τα παιδιά μας χωρίς να μπλοκάρουμε το τοπικό σύστημα υγείας.

Στη δομή του Αμπελώνα (πρώην Αριστέας) έχουμε 22 επιβεβαιωμένα με rapid tests κρούσματα σε ωφελούμενους μας και 11 σε εργαζόμενους μας. Δυο ακόμη περιστατικά θετικά αφορούν σε υπαλλήλους εξωτερικού συνεργείου καθαριότητας. Όλα τα παιδιά μας περιθάλπονται σε ειδική πτέρυγα απομόνωσης που είχαμε ετοιμάσει για το ενδεχόμενο αυτό, με ήπια συμπτωματολογία , απύρετα με καθημερινή και τακτική παρακολούθηση από ομάδα γιατρών και νοσηλευτών και πολύ φροντίδα όπως εμείς ξέρουμε να προσφέρουμε στα παιδιά αυτά χρόνια τώρα.

Η πλειοψηφία των εργαζομένων μας είναι συμπτωματικοί και όλοι βρίσκονται με καλή κλινική εικόνα στα σπίτια τους. Όλο το κέντρο κοινωνικής πρόνοιας της περιφέρειας Θεσσαλίας –που σημειωτέον αριθμεί περί τους 350 περιθαλπόμενους και 290 εργαζομένους – λειτουργεί με υπευθυνότητα επαγγελματισμό και αγάπη. Και ευχόμαστε για την καλύτερη δυνατή εξέλιξη».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις