Tην ώρα που η κυβέρνηση διπλασιάζει το «νοίκι» για την επίταξη των ιδιωτικών κλινών στο πλαίσιο της αντιμετώπισης του κορονοϊού, δεν έχει να πληρώσει τα δεδουλευμένα στο επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ.

Ο Γιώργος Μαθιόπουλος πρόεδρος εργαζομένων στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας αποκάλυψε ότι είναι απλήρωτοι με 2 μήνες καθυστέρηση οι 500 επικουρικοί, οι οποίοι εργάζονται χωρίς βαρέα κι ανθυγιεινά

Tη μη καταβολή δεδουλευμένων τους δύο τελευταίους μήνες καταγγέλλει η Ελένη Αναστασιάδου, επικουρική εργαζόμενη στο ΕΚΑΒ και η ίδια.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV, η κυρία Αναστασιάδου ανέφερε: «Εγώ ανήκω στο επικουρικό προσωπικό, που ήρθαμε για να αντιμετωπίσουμε την πανδημία του κορονοϊού και να στηρίξουμε το ΕΣΥ. Το δυσκολότερο κομμάτι για εμάς είναι ότι έχουμε μείνει δύο μήνες απλήρωτοι και δεν μας εγγυάται και κανένας ότι θα μονιμοποιηθούμε τουλάχιστον στην πορεία».

Παράλληλα, η συνοδός του ΕΚΑΒ περιέγραψε την καθημερινότητά τους εν μέσω κορονοϊού, από τη στιγμή που θα λάβουν κλήση για ένα ύποπτο κρούσμα. «Παίρνουμε μία κλήση για ένα περιστατικό το οποίο μπορεί να είναι ύποπτο κρούσμα. Ντυνόμαστε, παίρνουμε όλα τα μέτρα προστασίας, μπαίνουμε στον χώρο τους, που είναι ένας χώρος σίγουρα με αυξημένο ιικό φορτίο, ρισκάροντας έτσι και την υγεία μας και κάνουμε όλη τη διαδικασία για την αντιμετώπιση του περιστατικού», δήλωσε.

Και η εργαζόμενη κατέληξε τονίζοντας: «Το πιο δύσκολο κομμάτι όμως είναι ότι πολλές φορές καλούμαστε για ένα άλλου είδους περιστατικό και στη συνέχει επιβεβαιώνεται πως πρόκειται για κορονοϊό, ενώ δεν φοράμε την άσπρη στολή για Covid».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος των εργαζομένων του ΕΚΑΒ, Γιώργος Μαθιόπουλος, μίλησε για την απεργία των εργαζομένων και τα αιτήματά τους, τονίζοντας πως πάγιο αίτημά τους είναι η ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, κάτι που συμβαίνει στον ιδιωτικό τομέα αλλά όχι και στον δημόσιο.

Ερώτηση στον Κικίλια από 47 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Την άμεση και οριστική λύση στο ζήτημα που αντιμετωπίζει το επικουρικό προσωπικό του ΕΚΑΒ και αφορά στη μη καταβολή του μισθού για τους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Υγείας σαράντα επτά βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Όπως επισημαίνουν χαρακτηριστικά, «παρά τα κενά σε οργανικές θέσεις, μόνιμο και επικουρικό προσωπικό, το ΕΚΑΒ βρίσκεται στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Δυστυχώς, από επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων EKAB Θεσσαλονίκης προς τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, που περιήλθε σε γνώση μας και δημοσιοποιήθηκε στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, πληροφορηθήκαμε ότι το επικουρικό προσωπικό του Εθνικού Κέντρου δεν πρόκειται να λάβει τα δεδουλευμένα του για τον Οκτώβριο και το Νοέμβριο!

Το γεγονός αυτό αποτελεί ζήτημα επιβίωσης για τους εργαζόμενους του ΕΚΑΒ τη στιγμή μάλιστα που διανύουμε το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού».

Για το λόγο αυτό οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να δώσει άμεση και οριστική λύση στο μείζον αυτό ζήτημα ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης των υπηρεσιών που προσφέρουν οι άνδρες και οι γυναίκες του ΕΚΑΒ την κρίσιμη αυτή περίοδο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις