Κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, άγνωστοι παραβίασαν τέσσερις θυρίδες του υποκαταστήματος της Alpha Bank πλησίον του Κολεγίου Αθηνών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζκατάφεραν μια καλή «συγκομιδή» από κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων, χρυσές λίρες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Εκτός από αυτές επιχείρησαν να παραβιάσουν τρεις ακόμα αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Και οι τέσσερις θυρίδες που παραβιάστηκαν ανήκουν σε γυναίκες, συζύγους γνωστών επιχειρηματιών της Αθήνας, κατοίκων των βορείων προαστίων. Η ληστεία εγείρει πολλά ερωτήματα:

  • Πώς ήξεραν οι δράστες σε ποιες ανήκαν οι συγκεκριμένες θυρίδες;
  • Ποιος τους ενημέρωσε και στόχευσαν κατευθείαν;
  • Υπήρχε συνεργασία μέσα από την τράπεζα;

Η υπόθεση διαβιβάστηκε από το τμήμα του Ψυχικού στα κεντρικά της Ασφάλειας και στον κύκλο των ερευνών μπήκε και ειδικός πραγματογνώμονας, προκειμένου να αποφανθεί πώς, πότε και με ποιο τρόπο έγινε η παραβίαση των θυρίδων.

Το λάθος του Φαντομά και οι θυρίδες

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η δουλειά είναι επαγγελματική και όποιος ή όποιοι συμμετείχαν γνώριζαν τα κατατόπια. Παρ΄ όλα αυτά οι αναλυτές της Ασφάλειας ψάχνουν το λάθος που θα ξεκλειδώσει την υπόθεση. Από καταθέσεις θα περάσουν όλοι οι υπάλληλοι που εργάζονται στο συγκεκριμένο υποκατάστημα, το υλικό από τις κάμερες θα μπει στο μικροσκόπιο και ο ειδικός πραγματογνώμονας με το πόρισμα αναμένεται να συνδράμει αποτελεσματικά στην έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

Το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Alpha Bank που βρίσκεται στην περιοχή του Κολεγίου Αθηνών, στο κομμάτι της Φιλοθέης, διαθέτει περίπου 1.500 θυρίδες οι οποίες εξετάστηκαν και δεν φέρουν καμία απολύτως παραβίαση.

Η τράπεζα ενημέρωσε αμέσως όλους τους πελάτες που διατηρούν θυρίδες στο συγκεκριμένο υποκατάστημα όταν έλαβε γνώση των αρχικών καταγγελιών. Μάλιστα, παρουσία αστυνομικών την ίδια ημέρα ελέγχθησαν μια προς μία οι υπόλοιπες θυρίδες οι οποίες όπως διαπιστώθηκε δεν έχουν παραβιαστεί.

Η πρώτη καταγγελία

Η πρώτη καταγγελία έγινε την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου. Κυρία, μετέβη στο Α.Τ Ψυχικού και κατήγγειλε ότι άγνωστοι παραβίασαν τη θυρίδα που διατηρούσε σε τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο Κολέγιο Αθηνών, στο Ψυχικό και άρπαξαν 42.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας 3.000.000 ευρώ.

Πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να συντάξουν την καταγγελία, έρχεται να προστεθεί μια δεύτερη μια γυναίκα, σύζυγος γνωστού επιχειρηματία. Αφορούσε στο ίδιο τραπεζικό υποκατάστημα κοντά στο κολέγιο και είπε ότι από τη θυρίδα της είχαν εξαφανιστεί κοσμήματα αξίας 1.000.000 ευρώ και 75 χρυσές λίρες. Όμως και αυτή δεν ήταν η μοναδική. Ακολούθησαν δύο ακόμη καταγγελίες πάλι με φόντο το ίδιο υποκατάστημα και θύματα πάλι γυναίκες γνωστών οικογενειών της Αθήνας. Η μια σύζυγος κατήγγειλε ότι της πήραν από θυρίδα 1.000.000 σε κοσμήματα και η άλλη 130.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα απροσδιόριστης αξίας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις