Ο κορονοϊός πλήττει την Ελλάδα, με το δεύτερο κύμα να είναι σφοδρότερο από εκείνο του Μαρτίου, με αποτέλεσμα το Εθνικό Σύστημα Υγείας να δέχεται ασφυκτικές πιέσεις. Στο πλαίσιο της ”κραυγής” του ΕΣΥ για προσωπικό που θα ενισχύσει την κάλυψη των αυξημένων αναγκών του, οι φοιτητές του ΑΠΘ τάσσονται στο πλευρό των μελλοντικών τους συναδέλφων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του φοιτητικού συλλόγου του τμήματος Ιατρικής για εθελοντική προσφορά την κρίσιμη αυτή περίοδο.

«Αφουγκραζόμαστε την κραυγή αγωνίας που εκπέμπουν οι συνάδελφοι υγειονομικοί εργαζόμενοι στα νοσοκομεία όλης της χώρας», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Φοιτητών Ιατρικής του ΑΠΘ και κατόπιν προσθέτει:

«Τώρα που στην πόλη μας ο πόλεμος ενάντια στην πανδημία κλιμακώνεται, οι φοιτητές Ιατρικής, μελλοντικοί γιατροί, έχουμε ευθύνη να μην κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Θέτουμε άμεσα τους εαυτούς μας στη διάθεση των νοσοκομείων της πόλης, των αυριανών συναδέλφων που δίνουν τη “μητέρα” των μαχών ενάντια στον κορονοϊό.

Στο πλαίσιο αυτό, ο σύλλογος καλεί κάθε φοιτητή και φοιτήτρια που βρίσκεται στο 4ο, 5ο και 6ο έτος της Ιατρικής «να συνεισφέρει στον αγώνα που διεξάγεται αυτή τη στιγμή για την προστασία και την υπεράσπιση της υγείας του λαού μας».

Σχετική ανακοίνωση του φοιτητικού συλλόγου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης αναφέρει πως, μέσα σε λίγες ημέρες, περισσότεροι από 100 φοιτητές έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Εντός των επόμενων ημερών, το Πανεπιστημιακό Ίδρυμα πρόκειται να προχωρήσει σε ανακοίνωση, η οποία θα διευκρινίζει τον τρόπο με τον οποίο οι φοιτητές θα κληθούν να ενισχύσουν, αφού θα έχουν εξασφαλιστεί τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για όσους έχουν αποφασίσει να συνδράμουν.

Υπενθυμίζεται πως, τον προηγούμενο μήνα δέκα εθελόντριες νοσηλεύτριες από την Κρήτη, ταξίδεψαν στη Θεσσαλονίκη με σκοπό να συνδράμουν στην προσπάθεια του ΕΣΥ να αντιμετωπίσει τη νόσο που ταλανίζει την πόλη. Συγκεκριμένα, η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη ξεκίνησαν να εργάζονται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, αντιμετωπίζοντας με θάρρος τη νόσο covid που πλήττει τη χώρα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις