Τραγικό θάνατο βρήκε ένας ανήλικος μόλις 16 ετών όταν ξέσπασε φωτιά στο διαμέρισμα όπου διέμενε στη Θεσσαλονίκη. Ο άτυχος νέος φαίνεται ότι αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και δεν κατάφερε να βγει έγκαιρα από το φλεγόμενο διαμέρισμα.

Σύμφωνα με το thestival.gr λίγο πριν τις 11:00 ξέσπασε πυρκαγιά σε διαμέρισμα τρίτου ορόφου πολυκατοικίας επί της οδού Νάτσινα στη Θεσσαλονίκη. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της ΕΛΑΣ, οι οποίες προχώρησαν σε εκκένωση της πολυκατοικίας. Οι πυροσβέστες έθεσαν γρήγορα τη φωτιά υπό έλεγχο, ενώ στο διαμέρισμα εντόπισαν νεκρό το 16χρονο αγόρι.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο ανήλικος είχε κινητικά προβλήματα και εντοπίστηκε απανθρακωμένος στο εσωτερικό του σπιτιού. Σημειώνεται πως λόγω της φωτιάς η πολυκατοικία εκκενώθηκε. Μάλιστα οι πυροσβέστες χρειάστηκε να απεγκλωβίσουν μία μητέρα με το παιδί της από τον τέταρτο όροφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο 16χρονος βρισκόταν στο διαμέρισμα 2ου ορόφου της πολυκατοικίας μαζί με τα δύο μικρότερα αδερφάκια του. Οι πυροσβέστες κατάφεραν να βγάλουν από τις φλόγες τα δύο μικρότερα παιδιά, όμως δεν πρόλαβαν να σώσουν και τον 16χρονο. Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η μητέρα απουσίαζε τον τελευταίο καιρό στο εξωτερικό, ενώ ο πατέρας εργαζόταν. Δυστυχώς τις μέρες του lockdown τα παιδιά έμεναν μόνα τους στο σπίτι με τον άτυχο 16χρονο.

Συχνά τα ατυχήματα μέσα στο σπίτι

Τα συχνότερα ατυχήματα που συμβαίνουν στο περιβάλλον του σπιτιού είναι οι πτώσεις, τα εγκαύματα, οι δηλητηριάσεις, η πνιγμονή, η απώλεια αισθήσεων, τα καρδιακά επεισόδια και η ηλεκτροπληξία. Τα συγκεκριμένα ατυχήματα αφορούν όλες τις ηλικιακές ομάδες, ανεξαρτήτως φύλου, κοινωνικής θέσης ή γεωγραφικής κατανομής. Σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορούν να προληφθούν πολύ περισσότερο από ό,τι άλλες κατηγορίες ατυχημάτων.

Όπως αναφέρει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, η γνώση πρώτων βοηθειών αποτελεί επιλογή ζωτικής σημασίας και ύψιστη ανθρωπιστική συμπεριφορά. Οι άνθρωποι μαθαίνουν να αναγνωρίζουν τους κινδύνους στο περιβάλλον τους και μέσα από τις ασφαλείς παρεμβάσεις τους να ανατρέπουν την πορεία μιας δύσκολης κατάστασης ή ακόμα να σώζουν ζωές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις