Έληξε ο συναγερμός που σήμανε νωρίτερα στη Θεσσαλονίκη, ύστερα από τηλεφώνημα για ύπαρξη βόμβας στην πτέρυγα κορωνοϊού του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του GRTimes.gr, το τηλεφώνημα έγινε στο 166 και ο άγνωστος ανέφερε ότι τοποθετήθηκε βόμβα στον 3ο όροφο του νοσοκομείου, δηλαδή στην κλινική Covid-19 του Παπαγεωργίου.

Αμέσως στο σημείο έσπευσαν δυνάμεις της αστυνομίας για να αρχίσουν τη σχετική έρευνα με τη συνδρομή κλιμακίου του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών. Aφού έλεγξαν τον χώρο, δεν βρήκαν τίποτα και έτσι έληξε συναγερμός.

EUROKINISSI

Όπως ανακοίνωσε και το νοσοκομείο, η εφημερία του συνεχίζεται κανονικά μέχρι τις 8 αύριο το πρωί της Τετάρτης 2 Δεκεμβρίου 2020.

Τα κρούσματα κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη μειώνονται, όμως «δεν υπάρχει εφησυχασμός»

Όσον αφορά στην επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης, τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζει μια βελτιωμένη εικόνα. Ωστόσο, άπαντες παραμένουν σε επιφυλακή, καθώς ο όποιος εφησυχασμός θα ήταν λάθος σε αυτήν τη χρονική περίοδο.

«Δεν υπάρχει κανένας εφησυχασμός, παρά τη μείωση των εισαγωγών ασθενών με covid-19 κατά τις τελευταίες εφημερίες των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο διοικητής της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας Μακεδονίας – Θράκης, Δημήτρης Τσαλικάκης.

EUROKINISSI

«Παρά τη μείωση εισαγωγής ασθενών συνεχίζουμε να δεχόμαστε πίεση και προσπαθούμε να διαχειριστούμε τις διασωληνώσεις στις ΜΕΘ», τόνισε, προσθέτοντας πως στις απλές κλίνες η πίεση αρχίζει να φθίνει, δεδομένου ότι μειώνονται οι εισαγωγές, αλλά και εκεί όχι με το ρυθμό που θα θέλαμε».

Όπως συμπλήρωσε σχετικά, «γι’ αυτό δεν εφησυχάζουμε. Επικεντρωνόμαστε ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της περιφέρειας -κυρίως της Δράμας και των Σερρών- τα οποία δέχονται πίεση να τα βοηθήσουμε να αποφορτιστούν, γιατί λόγω των δυνατοτήτων τους δεν μπορούν εύκολα να ανταποκριθούν. Για το λόγο αυτόν, είπε ο κ. Τσαλικάκης, γίνονται κάποιες μετακινήσεις γιατρών από ένα νοσοκομείο σε άλλο».

Ερωτηθείς για την ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, «Αρωγή», η οποία δέχεται πλέον ασθενείς με Covid, απάντησε πως νοσηλεύονται εκεί μόνον ήπια περιστατικά, δηλαδή αυτά που βρίσκονται στην αποδρομή τους, λίγες μέρες πριν πάρουν εξιτήριο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις