Μπορεί η πλατφόρμα της webex τηλεκπαίδευσης να πηγαίνει κάπως καλύτερα, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα για ένα ακόμα μαθητή. Στην Αμαλιάδα, ένας 12χρονος μαθητής της πρώτης τάξης του Γυμνασίου αναγκάζεται να κάνει μάθημα στο πεζοδρόμιο, έξω από ένα καφενείο προκειμένου να έχει internet.

Ή στην πλατεία Ανεμομύλου Αμαλιάδας εκεί που στεγάζονταν ο Εμπορικός Σύλλογος. Για να έχει τις δυνατότητες να κάνει τις πρωινές ώρες τηλεκπαίδευση.Φορώντας κουκούλα στο κεφάλι για το κρύο, με ένα κινητό τηλέφωνο  και δίπλα του την σχολική τσάντα, παλεύει τις τελευταίες μέρες για internet, για να μην χάνει τα μαθήματά του και να εμφανίζεται κανονικά.

«Το ρούτερ στο σπίτι έχει χαλάσει κάποιες μέρες και περιμένουμε έναν τεχνικό να το φτιάξει. Δεν θέλω να περιμένω και να χάνω τα μαθήματα. Έπρεπε να βρω κάπου ίντερνετ και έρχομαι εδώ…», είπε μιλώντας με συστολή και αμηχανίας. Φυσικά αυτό δεν αφορά το Υπουργείο Παιδείας που χώρισε την εκπαίδευση στα δύο. Αυτούς που μπορούν κι αυτούς που αντικειμενικά ή υποκειμενικά δεν έχουν δυνατότητα.

Τον «στηρίζει» το γειτονικό καφενείο

Ο ιδιοκτήτης γειτονικού καφενείου, παρότι είναι κλειστό λόγω των μέτρων, του ανοίγει κάποιες φορές την πόρτα -όπως και χθες που έβρεχε- για να κάθετε μέσα, να μην κρυώνει, να μη βρέχεται, χρησιμοποιώντας και εντός και εκτός του καταστήματος το internet του καφενείου. Περίοικοι υποστηρίζουν ότι ο μαθητής έρχεται καθημερινά από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι από την έναρξη της τηλεκπαίδευσης, αν και το παιδί λέει ότι πάει στο σημείο 2 μέρες.

Δεν είναι μόνο το περιστατικό της Αμαλιάδας που αναδεικνύει τους άπειρους λόγους που καθιστούν αδύνατη την τηλεκπαίδευση, από τη στιγμή που δεν έχει υπάρξει καμία κυβερνητική στήριξη. Δεν είναι μόνο το περιστατικό στο χωριό Πεύκη Ηλείας, στη Μακεδονία, στην Κρήτη ή την Ήπειρο. Υπάρχουν μαθητές που προσπαθούν να έχουν πρόσβαση από καφενεία, κρεοπωλεία, super markets. Eίτε επειδή οι περιοχές δεν διαθέτουν internet, είτε τα σπίτια τους δεν έχουν, είτε ο εξοπλισμός των μαθητών δεν πληρεί προϋποθέσεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις