Με τους νεκρούς να αγγίζουν τους 100 σε καθημερινή βάση, με τους διασωληνωμένους να αυξάνονται και τους υγειονομικούς να καταρρέουν από την ένταση, η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος παίρνει μια σοβαρή απόφαση.

Συγκεκριμένα, ομόφωνα η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος αποφάσισε «τη διερεύνηση του ενδεχομένου υποβολής μηνυτήριας αναφοράς εναντίον κάθε πιθανά υπευθύνου κυβερνητικού αρμοδίου» και θα απευθυνθεί σε νομικούς συμβούλους για νομικές γνώμες. Κάνει δε λόγο για τις «εγκληματικές ευθύνες» για την τραγική κατάσταση που έχουν περιέλθει τα νοσοκομεία της χώρας εν μέσω της επέλασης της πανδημίας.

EUROKINISSI

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία τονίζει πως τόσο η ίδια όσο και οι Ενώσεις νοσοκομειακών γιατρών, είχαν επανειλημμένα απευθύνει προειδοποιήσεις, από την περίοδο του πρώτου κύματος, σχετικά με τη δραματικότητα της κατάστασης ιδιαίτερα στα νοσοκομεία της Βόρειας και Κεντρικής Ελλάδας. Επίσης είχαν επανέλθει στην επείγοντων μέτρων ενίσχυσης της δημόσιας περίθαλψης.

Η Ομοσπονδία υπενθυμίζει πως οι εν λόγω εκκλήσεις όχι μόνο δεν εισακούστηκαν, αλλά η κυβέρνηση με δική της ευθύνη διέκοψε πλήρως την επικοινωνία με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.


Για τους λόγους αυτούς, καλεί τις Ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών να στείλουν άμεσα, εντός 10 ημερών, συγκεκριμένες τεκμηριωμένες αναφορές για τις ελλείψεις, για την αντιποίηση ειδικοτήτων, για την υποθεραπεία ασθενών, τις ΜΕΘ και ό,τι άλλο κρίνεται σκόπιμο.

Αποδεκατισμένα λειτουργούν τα νοσοκομεία

Γεγονός είναι  ότι καλπάζει η πανδημία του κορονοϊού στη χώρα. Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως πλέον 622 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε ΜΕΘ. Πρόκειται για νέο ρεκόρ που ξεπέρασε το προηγούμενο με 613 διασωληνώσεις. Είναι βέβαιο πως οι άνθρωποι που τόσο καιρό μάχονται στο μέτωπο της Υγείας πέρα από όποια δικά τους προβλήματα υγείας εκδηλώσουν αποκλείεται να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα ψυχικής κόπωσης και έντονου στρες.

EUROKINISSI

O κλάδος μετρά πέντε θύματα από την αρχή της πανδημίας, καθώς τέσσερις εργαζόμενοι έχουν χάσει το τελευταίο διάστημα τη ζωή τους, μία στο ΑΧΕΠΑ, δύο στη Δράμα και μία στον θεραπευτήριο Άγιος Παντελεήμονας, ενώ ένας παρασκευαστής από το νοσοκομείο Καστοριάς στο πρώτο κύμα.Τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης αυτή τη στιγμή  λειτουργούν αποδεκατισμένα καθώς μετρούν μέχρι στιγμής 700 κρούσματα κορονοϊού σε ιατρικό, νοσηλευτικό, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Σηκώνουν όλο και μεγαλύτερο βάρος οι ίδιοι και οι ίδιοι. Ακόμα και οι εθελόντριες μετά από λίγες ημέρες επέστρεψαν στη βάση τους, εξυπηρετώντας άθελά τους μια επικοινωνιακή πολιτική. Αρκετοί προσβλήθηκαν από τον ιό και κάποιο έχασαν και τη ζωή τους. Επίσης αρκετοί ασθενείς πλέον πέθαναν νοσηλευόμενοι απλά σε κλινιkές covid, αλλά όχι σε ΜΕΘ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις