Οι αριθμοί που αναφέρονται αφορά ανθρώπους, άρα πρέπει να είναι ακριβείς. Η καθημερινή ανακοίνωση με διψήφιους και τριψήφιους αριθμούς, θανάτων δεν πρέπει να προκαλέσει ανοσία και εξοικείωση με την απώλεια της ανθρώπινης ζωής.

Στη σημερινή αναφορά ο Νίκος Χαρδαλιάς ενημέρωσε πως υπάρχει έντονος προβληματισμός και ανησυχία για έξι περιφερειακές ενότητες. Μεταξύ αυτών ανέφερε και τη Δράμα. Η πολύπαθη πόλη μετρά ήδη πολλούς νεκρούς απόcovid-19. Και οι κάτοικοι της περιοχής ζουν σε καθεστώς φόβου αλλά και λύπης για τους συμπολίτες που χάνονται.

Όπως έχουν πει κάτοικοι και γιατροί της πόλης, αρκετοί πέθαναν σε κλινική Covid μεν, αλλά όχι σε ΜΕΘ. Αισθάνονται ότι κάποιες ζωές έφυγαν χωρίς να δώσουν ολοκληρωμένη μάχη. Αν δεν υπάρχει το απαραίτητο περιβάλλον που προβλέπεται για τη νοσηλεία τέτοιων περιστατικών, είναι προφανές ότι η ποιότητα της παρεχόμενης περίθαλψης πέφτει κατακόρυφα.

Οι διασωληνώσεις ασθενών Covid-19 εκτός ΜΕΘ, λόγω έλλειψης πληθαίνουν. Όμως λίγα θα καταφέρουν να ζήσουν. Σύμφωνα με τον παθολόγο Δημήτρη Ζιαζιά, που έχει υπηρετήσει σε κλινική Covid, τονίζει ότι η πιθανότητα επιβίωσης ασθενών που παραμένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ μειώνεται μειώνεται έως και 90%».

Σήμερα λοιπόν, στην απογευματινή ενημέρωση, ο κ Χαρδαλιάς ανακοίνωσε πως η Δράμα έχει 83 ασθενείς που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με εσωτερική πληροφορία την οποία μας επιβεβαίωσε και ο Δραμινός πρώην βουλευτής Χρήστος Καραγιαννίδης, οι νοσηλευόμενοι στο νοσοκομείο της Δράμας, σήμερα είναι 96 και όχι 83. Και μάλιστα χωρίς να συνυπολογιστούν οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

Το ερώτημα  είναι με ποια πραγματικά στοιχεία ακριβώς σχεδιάζουν τις επόμενες δράσεις και τα μέτρα. Ήδη η αποκάλυψη ύπαρξης παράλληλου μητρώου καταγραφής κρουσμάτων κορονοϊού έχει σπείρει αμφιβολίες στους πολίτες ως προς την ορθή ενημέρωση που λαμβάνουν, ειδικά όσοι κατοικούν σε βεβαρυμένες περιοχές.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις