Αστυνομική βία Λέσβος: Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν τα μεσάνυχτα με εντολή του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστρατήγου Μιχαήλ Καραμαλάκη τρεις συνοριοφύλακες και ένας αστυφύλακας που πρωταγωνίστησαν χθες στον ξυλοδαρμό αιτούντων άσυλο έξω από τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ. Το γεγονός έγινε γνωστό μετά από δημοσιοποίηση σχετικού βίντεο από την «Εφημερίδα των Συντακτών». Βίντεο που αμέσως μετά δημοσιοποιήθηκε σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα προκαλώντας έντονες αντιδράσεις που τελικά η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας δεν μπόρεσε να αποφύγει να λάβει θέση.

Στο βίντεο καταγράφεται αναίτια επίθεση εναντίον δύο προσφύγων από αστυνομικούς, το μεσημέρι της Παρασκευής, όπως αναφέρει το σχετικό δημοσίευμα. Οι πρόσφυγες επέστρεφαν από το σουπερμάρκετ όπου είχαν ψωνίσει στον καταυλισμό. Οι αστυνομικοί τους σταμάτησαν για έλεγχο και χωρίς προφανή λόγο αρχίζουν να τους χτυπούν. Ενώ δύο αστυνομικοί συλλαμβάνουν τον έναν, ο άλλος πέφτει κάτω και άλλοι τρεις αστυνομικοί συνεχίζουν να τον χτυπούν και να τον κλωτσούν, παρόλο που βρίσκεται στο έδαφος. Μάλιστα φαίνεται να τους χτυπάνε ακόμη και μετά την σύλληψη και αφού τους έχουν περάσει χειροπέδες. Άμεση ήταν η αντίδραση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας μετά από τον σάλο βέβαια που προκλήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα.

Κι ενώ αναμένεται στη Μυτιλήνη κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας προκειμένου να ελέγξει την υπόθεση εντύπωση προκαλεί στοιχείο που δημοσιοποιεί η ίδια η Αστυνομία περί «άσκησης βίας σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου» αλλά και η διαρροή της πληροφορίας ότι οι συλληφθέντες αιτούντες άσυλο αφέθηκαν ελεύθεροι και επέστρεψαν στις σκηνές τους τον καταυλισμό του Καρά Τεπέ.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Η πλήρης ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας έχει ως εξής:

«Σχετικά με βίντεο, που διακινείται σε ιστοσελίδες του διαδικτύου και απεικονίζει τρεις συνοριακούς φύλακες και αστυφύλακα να ασκούν βία σε βάρος ατόμων κατά την διάρκεια ελέγχου στο νησί της Λέσβου, ανακοινώνεται ότι με εντολή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη η διερεύνηση του περιστατικού ανατέθηκε στην Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας. Παράλληλα, διετάχθη σε βάρος τους Ένορκη Διοικητική Εξέταση και τέθηκαν σε διαθεσιμότητα».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις