Την παραίτησή της από την εφημερίδα ΤΑ ΝΕΑ ανακοίνωσε, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο facebook, η Έλενα Ακρίτα δημοσιεύοντας μάλιστα και ολόκληρη την επιστολή παραίτησής της. Ανάμεσα στα άλλα αφήνει και σαφείς αιχμές για τους “γείτονες” ενώ όπως σημειώνει η ίδια, η επιστολή παραίτησης δεν έχει απαντηθεί από τον διευθυντή της εφημερίδας. Ξεκαθαρίζει δε ότι δεν παραιτείται προκειμένου να πολιτευθεί.

Γράφει η Έλενα Ακρίτα:

«Χτες το πρωί έστειλα επιστολή παραίτησης στον κ. Γιώργο Μαντέλα διευθυντή των Νέων. Ακόμα δεν έχει γίνει δεκτή, δεν έχει καν απαντηθεί. ‘Γείτονες’ συνάδελφοι μού λεν πώς στην εφημεριδα δεν περίμεναν να δημοσιοποιήσω το λογοκριμένο κείμενο. Πίστευαν ότι θα το αφήσω να περάσει έτσι και θα συνεχίσω κανονικά κάθε Σάββατο, σαν να μην τρέχει τίποτα.

‘Γείτονες’ μού λένε επίσης ότι υπάρχουν εντάσεις και διχογνωμίες (για να το θέσω κομψά) πάνω στο θέμα μου. Όμως, επειδή, ως δημοσιογράφος έχω μάθει να μην στηρίζομαι σε μαρτυρίες ‘γειτόνων’, δεν θα επεκταθώ. Έτσι κι αλλιώς, την απόφαση μου την έχω πάρει. Στα Νέα ξεκίνησα πριν είκοσι χρόνια με διευθυντή τον Λέοντα Καραπαναγιώτη κι αποχωρώ με σύμβουλο έκδοσης τον Γιώργο Παπαχρήστο. Ας είναι. Την αγάπη μου στους συναδέλφους που αφήνω πίσω μου.

Υ. Γ. Δεν παραιτούμαι για να πολιτευτώ όπως λένε άλλοι ‘γειτονες’. Αν ήθελα να ασχοληθώ με την πολιτική, δεν θα πέταγα 25.000 ευρώ το μήνα όταν πέρσι μου πρότειναν να γίνω ευρωβουλευτής κι αρνήθηκα.

Έλενα Ακρίτα, 13 Δεκεμβρίου 2020»

Συμπαράσταση από την ΕΣΗΕΑ με… λιτή ανακοίνωση 41 λέξεων

Έλενα Ακρίτα Λογοκρισία: Μετά τον σάλο προκάλεσε η λογοκρισία του άρθρου της Έλενας Ακρίτα στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά όχι βεβαίως στα συστημικά ΜΜΕ, η ΕΣΗΕΑ με μια γενικόλογη ανακοίνωση 40 λέξεων δήλωσε στήριξη στην δημοσιογράφο Έλενα Ακρίτα:

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ: “Τo Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ εκφράζει την συμπαράστασή του στην  Έλενα Ακρίτα, η οποία είδε έπειτα από 20 χρόνια να “κόβεται” το άρθρο της στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ”. Η ΕΣΗΕΑ ζητεί από την διεύθυνση της εφημερίδας να διασφαλίσει την ελευθερία της έκφρασης”

Λογοκρίνουν κάθε φωνή που διαφοροποιείται από τον κ. Μητσοτάκη, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας Έλενα Ακρίτα με ανάρτησή της στο προφίλ της στο Facebook καταγγέλλει ότι λογοκρίθηκε κείμενό της από τη διεύθυνση της εφημερίδας «Τα Νέα», ιδιοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη. Η Έλενα Ακρίτα γράφει στην ανάρτησή της ότι κείμενό της που είχε γραφτεί για τη στήλη του Σαββάτου, δεν δημοσιεύτηκε, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στα 20 χρόνια συνεργασίας της με την εφημερίδα.

Μετά την καταγγελία της Ελενας Ακρίτα μέσω Facebook, ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση και τον Κυριάκο Μητσοτάκη:

«Η καταγγελία της κυρίας Ακρίτα για λογοκρισία στο άρθρο της από τη διεύθυνση των Νέων είναι ενδεικτική της στόχευσης της εφημερίδας, αλλά αποτελεί και μια πολύ θλιβερή εξέλιξη για το πλουραλισμό και την ελευθερία του τύπου», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία.

Η κα Ακρίτα, προσθέτει η ανακοίνωση, τόλμησε να πάρει θέση απέναντι στον κιτρινισμό για το σπίτι που νοικιάζει ο κ. Τσιπρας και να θέσει ερωτήματα για τα περιουσιακά στοιχεία του κ. Μητσοτάκη. «Η δυσανεξία της διεύθυνσης των Νέων σε οποιαδήποτε διαφορετική άποψη, επιβεβαιώνει πως μοναδικός στόχος της εφημερίδας είναι η φίμωση κάθε φωνής που διαφοροποιείται και η εκστρατεία συκοφάντησης των πολιτικών αντιπάλων του κ. Μητσοτάκη», αναφέρει.

«Είναι εξαιρετικά δυσάρεστο για μια εφημερίδα με ιστορία ελευθερίας έκφρασης των απόψεων των αρθρογράφων της, να μετατρέπεται σε στρατευμένο μέσο της προπαγάνδας του Μεγάρου Μαξίμου. Αλλά είναι ένα ακόμη δείγμα για το πως ο κ. Μητσοτάκης αντιλαμβάνεται το ρόλο των ΜΜΕ και των δημοσιογράφων. Με προπαγάνδα και απόπειρα φίμωσης κάθε κριτικής», καταλήγει η ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις