Τη ζωή της έχασε μια ακόμη νοσηλεύτρια 54 ετών ύστερα από μάχη με τον κορονοϊό. Η άτυχη νοσοκόμα έδωσε για τρεις εβδομάδες γενναία μάχη με τον θάνατο στη ΜΕΘ. Όπως σημειώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, για την άτυχη νοσοκόμα «έχασε τη ζωή της από τον ιό που πολεμούσε καθημερινά χωρίς φόβο».

Η 54χρονη είναι η δεύτερη υγειονομική υπάλληλος που χάνει τη ζωή της από κορονοϊό στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης, ενώ πρόκειται για την 13η απώλεια εργαζομένου του ΕΣΥ. «Δούλευε σε κλινική κορονοϊού του ΑΧΕΠΑ κι έχασε τη ζωή της από τον ιό που πολεμούσε καθημερινά χωρίς φόβο», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος. «Για εμάς είναι θύμα πολέμου, ηρωίδα αθάνατη. Θα τη θυμόμαστε πάντα. Έδωσε τη ζωή της για να φροντίζει ασθενείς με κορονοϊό. Τρεις εβδομάδες έδινε τη μάχη για τη ζωή στη ΜΕΘ αλλά δεν τα κατάφερε» σημείωσε.

«Οργή όμως μας προκαλεί η σιωπή της κυβέρνησης. Ούτε συλλυπητήρια δεν ακούσαμε από το στόμα τους για τους νεκρούς συναδέλφους. Ακόμη δεν ψήφισαν διάταξη που να κατατάσσονται οι θάνατοι των συναδέλφων στα εργατικά ατυχήματα. Οι οικογένειες των θανόντων είναι σε απόγνωση» προσθέτει.

Αναρωτιέται, τέλος, «όταν γίνεται ένα ατύχημα στις ένοπλες δυνάμεις μιλούν για ήρωες και καλά κάνουν. Στον υγειονομικό πόλεμο οι συνάδελφοι που χάνουν τη ζωή τους τι θεωρούνται;».

ΠΟΕΔΗΝ: Σιωπά η κυβέρνηση….

Η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση σιωπά μετά από τόσους θανάτους υγειονομικών, ενώ ζητούν να δοθούν αποζημιώσεις στις οικογένειες των θανόντων. «Οργή μας προκαλεί η σιωπή της κυβέρνησης. Ούτε συλλυπητήρια δεν ακούσαμε από το στόμα τους για τους νεκρούς συναδέλφους. Ακόμη δεν ψήφισαν διάταξη που να κατατάσσονται οι θάνατοι των συναδέλφων στα εργατικά ατυχήματα. Οι οικογένειες των θανόντων είναι σε απόγνωση. Η κυβέρνηση προσπαθεί να προωθήσει την αντίληψη της ατομικής ευθύνης Όταν γίνεται ένα ατύχημα στις ένοπλες δυνάμεις μιλούν για ήρωες και καλά κάνουν. Στον υγειονομικό πόλεμο οι συνάδελφοι που χάνουν τη ζωή τους, τι θεωρούνται;», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις