Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδη βρέθηκε στην Κοζάνη, από την οποία και έστειλε σαφές μήνυμα προς τους πολίτες. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη βρέθηκε στην πόλη της Μακεδονίας με σκοπό να εξετάσει την έκτακτη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, καθώς ο κορονοϊός επιμένει στην περιοχή. Ο ίδιος εξέφρασε ανησυχία για την κατάσταση, υπογραμμίζοντας πως είναι διατεθειμένοι να εφαρμόσουν και να τηρήσουν τα μέτρα που θα εξασφαλίσουν σταθερότητα ή και μείωση των κρουσμάτων.

Μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 17/12, στην Κοζάνη, στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, επισήμανε πως πρόκειται να εφαρμοστούν αυστηρά μέτρα, με σκοπό την μείωση της εξάπλωσης του covid.

«Ο κορονοϊός επιμένει και ήρθαμε εδώ γιατί είμαστε αποφασισμένοι να βάλουμε φρένο στην πανδημία και να ανοίξουμε σταδιακά την κοινωνία, την αγορά, την οικονομία και την κανονικότητα στη ζωή μας. Τα μεγέθη δεν είναι καλά έτσι όπως εξελίσσονται, για αυτό η προσπάθειά μας από δω και πέρα θα είναι πρώτον η αυστηρή τήρηση των μέτρων… έχουμε σχέδιο το οποίο θα εφαρμόσουμε. Θέλω να δηλώσω ότι είμαστε αποφασισμένοι να εφαρμόσουμε όλα εκείνα τα μέτρα για να ανακοπεί ο ρυθμός εξάπλωσης της πανδημίας στην περιοχή» τόνισε, και κατέληξε υποστηρίζοντας πως:

«Θα είμαστε κοντά στους Κοζανίτες… Να κάνουν κουράγιο. Σε λίγες εβδομάδες θα αρχίσει η αποκλιμάκωση όλης αυτής της έντασης που ζούμε τους τελευταίους μήνες. Έρχεται το εμβόλιο και πιστεύω ότι σε δύο μήνες περίπου θα αρχίσει σταδιακά να αποκλιμακώνεται η πανδημία και θα αρχίσει σταδιακά η κανονική μας ζωή».

Παρακολουθήστε τις δηλώσεις του υπουργού:

Σημειώνεται πως, στη σύσκεψη που έγινε στην Κοζάνη έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης, ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης, οι Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο Γενικός Διευθυντής Δημόσιας Υγείας, ο Διευθυντής Πολιτικής Προστασίας, οι Διοικητές του «Μαμάτσειου» Νοσοκομείου και του «Μποδοσάκειου Νοσοκομείου», ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ο πρόεδρος του ΕΒΕ Κοζάνης και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα όσα υπογράμμισε ο Βασίλης Κικίλιας, ο νομός Κοζάνης συμπεριλαμβάνεται στους νομούς με τα περισσότερα νέα κρούσματα τις τελευταίες 7 ημέρες ανά 100.000 πληθυσμού.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις