Ο Γιώργος Σακελλίων, αναισθησιολόγος και εντατικολόγος στο νοσοκομείο Κόλτσεστερ, αποτελεί έναν από τους πρώτους πολίτες που εμβολιάστηκαν στη Βρετανία, και με βεβαιότητα από τους πρώτους Έλληνες. Ο κος Σακελλίων περιέγραψε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ την εμπειρία του σχετικά με τον εμβολιασμό του, ενώ αποκαλύπτει και σχετικά με τις παρενέργειες.

Ο 52χρονος γιατρός χαρακτήρισε ”αστείες” τις παρενέργειες του εν λόγω εμβολίου, ιδιαίτερα σε σύγκριση με την πιθανότητα μόλυνσης από τον ιό. «Οι παρενέργειες από το εμβόλιο όποιες και να είναι, είναι αστείες από το να διασωληνωθείς και να περάσεις πέντε μέρες στη μονάδα. Άρα, ο σχετικός κίνδυνος του εμβολίου είναι πολύ μικρότερος σε σχέση με το να νοσήσεις. Γι’ αυτούς που μπορούν να καταλάβουν… Για όποιους αρχίζουν τη συνωμοσιολογία για τσιπάκια και για μεταλλάξεις, εκεί δεν έχω να πω κάτι…» τονίζει ο κος Σακελλίων.

Αφορμή για τον γιατρό να προβεί στην λήψη του εμβολίου, και μάλιστα χωρίς δεύτερη σκέψη, ήταν η εμπειρία του με έναν ασθενή του τον Φλεβάρη του τρέχοντος έτους: «Ένας άνθρωπος 50 χρόνων, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Ήρθε με δύσπνοια, διασωληνώθηκε μέσα σε πέντε- έξι ώρες γιατί δεν μπορούσε να υποστηρίξει την αναπνοή του και κατέληξε μετά από δώδεκα- δεκατέσσερις ώρες, χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα» περιγράφει σχετικά, και κατόπιν προσθέτει:

«Ήταν ο μοναδικός μας άρρωστος εκείνη τη στιγμή ήταν ο πρώτος άρρωστος. Κάναμε τα πάντα που μπορούσαμε να κάνουμε και τον βλέπαμε να φεύγει να πεθαίνει χωρίς να μπορούμε να κάνουμε τίποτα».

Παράλληλα, ο Γιώργος Σακελλίων υπογράμμισε πως το εμβόλιο προσφέρει προστασία, χωρίς αυτό να εξαλείφει τον κίνδυνο μόλυνσης από ασυμπτωματικούς φορείς, παροτρύνοντας τον κόσμο να τηρεί ευλαβικά τα μέτρα.

Όπως ο ίδιος σημείωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του MEGA, η δεύτερη δόση του εμβολίου είναι προγραμματισμένη για τις 5 Γενάρη 2021, ενώ επανέλαβε πως οι παρενέργειες είναι αμελητέες, στη θέα μιας ενδεχόμενης μόλυνσης και διασωλήνωσης. Ο 52χρονος, ακόμα, έδειξε την κάρτα που επιβεβαιώνει πως έχει εμβολιαστεί, η οποία αναγράφει την ημέρα που έλαβε την πρώτη δόση, την ημέρα που έχει προγραμματιστεί η δεύτερη και λεπτομέρειες σχετικά με την ”ταυτότητα” του εμβολίου.

Σημειώνεται πως, η Βρετανία μετρά ήδη 10 μέρες από την στιγμή που η 90χρονη Μάργκαρετ Κίναν, έκανε το εμβόλιο των Pfizer και Biontec. Μέχρι σήμερα, Σάββατο 19/12, υπολογίζεται πως περίπου 200.000 πολίτες έχουν λάβει το εμβόλιο.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις