Στο νοσοκομείο Βόλου, πολίτες και εργαζόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι με ένα αναπάντεχο και δυσάρεστο συμβάν. Γιατρός που νοσηλευόταν μετά από προηγούμενη απόπειρα που είχε κάνει, τελικά πήδηξε από όροφο του νοσοκομείου.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με ρεπορτάζ του Magnisianews.gr, την προηγούμενη Παρασκευή είχε προβεί σε «απόπειρα αυτοκτονίας ένας 60χρονος ιδιώτης γιατρός, αλλά ευτυχώς είχε ενημερώσει συγγενή του που βρίσκεται και μετά από έρευνες εντοπίστηκε από την Αστυνομία και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, καλά στην υγεία του».

Συγκεκριμένα την φορά αυτή ο 60χρονος φέρεται ότι είχε καταναλώσει άγνωστη ποσότητα χαπιών, και στη συνέχεια αναχώρησε από το σπίτι που διαμένει στο Βόλο, με συγγενικά του πρόσωπα. Στη συνέχεια τηλεφώνησε σε συγγενή του, του είπε ότι βρίσκεται στην περιοχή Μελισσάτικα και ότι πήρε χάπια για να θέσει τέλος στη ζωή του.

Αμέσως ο φίλος του ενημέρωσε την εθελοντική ομάδα Λέσχη Ειδικών Δυνάμεων, εξηγώντας τι συμβαίνει και δίνοντας το στίγμα του ανθρώπου στην περιοχή προς Μελισσάτικα. Παράλληλα, ενημερώθηκε και η Αστυνομία η οποία αμέσως ξεκίνησε έρευνες στην περιοχή.

Τελικά, ο γιατρός εντοπίστηκε από την Αστυνομία σε χωματόδρομο πάνω από τα Μελισσάτικα και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο, ενώ βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητό του σε ημιλιπόθυμη κατάσταση.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει ειδική φροντίδα και αντιμετώπιση προς τους ανθρώπους που κάνουν απόπειρα αυτοκτονίας. Πρωταρχικός σκοπός της αυτοβλαπτικής συμπεριφοράς είναι η ανακούφιση από τον ψυχικό πόνο. Ακόμα κι αν ενημερώνουν ή δεν τα καταφέρνουν αυτό δεν αποκλείει καθόλου το γεγονός ότι δεν θα αποπειραθούν εκ νέου. Προηγούνται πάντα ορισμένες συμπεριφορές που μπορούν να θεωρηθούν προειδοποιητικά σημάδια για την εκδήλωση αυτοκτονικότητας. Το ιστορικό προηγούμενης απόπειρας αυτοκτονίας θεωρείται μάλιστα ο καλύτερος προγνωστικός δείκτης επικινδυνότητας για πιθανή αυτοκτονικότητα. Όπως συνέβη και με τον συγκεκριμένο άνθρωπο.

Ο αυτόχειρας γιατρός έφυγε από τον θάλαμό του κι έπεσε από τον έβδομο όροφο, από το πίσω μέρος του κτιρίου, στο σημείο όπου τελειώνει το κτίριο των επειγόντων, προς το πάρκινγκ αυτοκινήτων, θέτοντας τέλος στη ζωή του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις