Σε Έλληνα φωτογράφο έδωσε η UNICEF  το βραβείο για τη «Φωτογραφία της Χρονιάς» για το 2020. O Άγγελος Τζωρτζίνης απαθανάτισε τη στιγμή που προσφυγόπουλα από τον καταυλισμό της Μόριας τρέχουν να σωθούν από τη φωτιά που ξέσπασε τον περασμένο Σεπτέμβριο, καταστρέφοντας ό,τι είχε απομείνει όρθιο στο κέντρο υποδοχής.

Ο Έλληνας φωτογράφος με ανάρτησή του στα social media δηλώνει ότι νιώθει «ιδιαίτερη τιμή» για το βραβείο αυτό, καθώς όπως αναφέρει «τα παιδιά είναι το μέλλον και εμείς είμαστε υπεύθυνοι γι αυτά». Μάλιστα, εύχεται το επόμενο έτος να είναι καλύτερο για όλους.

Σημειώνεται ότι το 2015 το περιοδικό TIME τον είχε επιλέξει για «Φωτογράφο της Χρονιάς» για τον τρόπο που κάλυψε τη μεταναστευτική και προσφυγική κρίση στην Ελλάδα.

Το Photo of the Year Award είναι ένα βραβείο για τη φωτογραφία που δείχνει τις σκληρές συνθήκες διαβίωση παιδιών του κόσμου. Όπως αναφέρει η UNICEF, πρόκειται για εικόνες γεμάτες με στιγμές σοκ, κατάρρευσης, τρόμου και κλάματος.

Ποιος είναι ο Άγγελος Τζορτζίνης

Ο Άγγελος Τζωρτζίνης γεννήθηκε στην Αθήνα, σπούδασε στην Leica Academy of Creative Photography και έκτοτε εργάστηκε κυρίως ως ανεξάρτητος φωτογράφος.

Είχε βρεθεί στη Γεωργία και στον σεισμό της Αϊτής το 2010, την «Αραβική Άνοιξη» στο Κάιρο και τον πόλεμο στη Λιβύη, όμως «η μεγαλύτερη ανησυχία του είναι η κατάσταση που επικρατεί με τους πρόσφυγες στη χώρα του» τονίζει ο Οργανισμός.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις