Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ που σχετίζεται με τα νέα μέτρα που θα είναι σε ισχύ μέχρι και την 7η Ιανουαρίου του 2020. Την απόφαση υπογράφουν τα συναρμόδια υπουργεία, και μια από τις πιο σημαντικές διαφοροποιήσεις αφορά το κυνήγι και το ψάρεμα, δραστηριότητες που μέχρι πρότινος δεν επιτρέπονταν.

Το εν λόγω ΦΕΚ αναφέρει πως για την μετακίνηση κυνηγών ή αλιέων για τις αντίστοιχες δραστηριότητες, θα πραγματοποιείται υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις:

  • Η εν λόγω μετακίνηση πραγματοποιείται αποκλειστικά εντός της οικείας Περιφερειακής Ενότητας, ή εξαιρετικά στην περίπτωση της Αττικής εντός των ορίων της Περιφέρειας,
  • συμμετοχή μέχρι και δύο (2) ατόμων κυνηγών/ αλιέων για λόγους ασφαλείας,
  • εφαρμογή όλων των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης δραστηριότητας.

Λειτουργία καταστημάτων την πρώτη Κυριακή του 2021

Τα νέα μέτρα επηρεάζουν και τα καταστήματα, τα οποία θα λειτουργήσουν την πρώτη Κυριακή του έτους, 3/1. Συγκεκριμένα, στο ΦΕΚ ορίζεται ότι σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία καθώς και φαρμακεία και συνεργεία αυτοκινήτων θα έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας και την προσεχή Κυριακή 27 Δεκεμβρίου αλλά και την επόμενη 3 Ιανουαρίου 2021. Το προαιρετικό ωράριο είναι 7:00 έως 21:00.

Οι προϋποθέσεις για τη λειτουργία των καταστημάτων είναι οι ακόλουθες:

  • Τέσσερα (4) άτομα έως 100 τ.μ. και ένα (1) άτομο για κάθε 10 τ.μ. επιπλέον.
  • Απόσταση ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων.
  • Ειδική απολύμανση σε τροχήλατα και μη καρότσια/καλάθια, όπου υφίστανται, με ανάπτυξη καθημερινού προγράμματος απολύμανσης, το οποίο επιδεικνύεται στις αρμόδιες αρχές.
  • Ωράριο λειτουργίας έως τις 21:00, με την εξαίρεση, ως προς τα καταστήματα τροφίμων, της λειτουργίας υπηρεσιών διανομής προϊόντων (delivery), η οποία επιτρέπεται να λειτουργεί έως τη 1:00.

Αλλαγές και στις αθλητικές εγκαταστάσεις

Το νέο ΦΕΚ επηρεάζει και τα όσα ισχύουν στον τομέα του αθλητισμού. Από την 1η Γενάρη του νέου έτους, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται, θα επιτρέπεται η λειτουργία των αθλητικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις χωρίς την παρουσία θεατών των ομάδων που μετέχουν στα πρωταθλήματα της Α’ κατηγορίας καλαθοσφαίρισης γυναικών, πετοσφαίρισης γυναικών, υδατοσφαίρισης ανδρών-γυναικών και χειροσφαίρισης ανδρών-γυναικών.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις