Μητροπολίτης Ναυπάκτου Ιερόθεος: Η εκκλησία εκπροσωπήθηκε χθες, την πρώτη μέρα των εμβολιασμών στην Ελλάδα, από τον Μητροπολίτη Ναυπάκτου Ιερόθεο. Στη θέση του θα ήταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ο οποίος όμως είχε νοσήσει από κορωνοϊό και οι γιατροί του είχαν συστήσει να μην κάνει ακόμα το εμβόλιο. Ο απόλυτος συμβολισμός όμως έρχεται από το όνομα του νοσηλευτεί που εμβολίασε τον Μητροπολίτη στον Ευαγγελισμό και τον έλεγαν Θεούλη! Την αποκάλυψη έκανε ο συνάδελφός του νοσηλευτή,  Θάνος Τριανταφύλλου, αλλά και ο ίδιος ο Μητροπολίτης στην εκπομπή ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ με τον Γιώργο Παπαδάκη

Οταν ο Θεός έχει χιούμορ το εμβόλιο το κάνει ο Θεούλης. Δείτε το βίντεο:

Στον Ευαγγελισμό η χορήγηση για τον Ιερόθεο

Το εμβόλιο κατά του κορονοϊού έκανε χθές το απόγευμα της Κυριακής και ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος. Ο Μητροπολίτης εμβολιάστηκε στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός στις 17:00 το απόγευμα. Ο Ιερόθεος πριν από λίγες μέρες σε συνέντευξή του είχε ταχθεί υπέρ των εμβολίων τονίζοντας πως σε αυτά οφείλεται η αύξηση του προσδόκιμου ορίου ζωής.

«Τα εμβόλια ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού για να αντιμετώπιση τους ιούς.Και εγώ έχω κάνει εμβόλια, διότι διαφορετικά πιθανόν δεν θα ζούσα και κάθε χρόνο κάνω το εμβόλιο για την γρίπη. Θα κάνω όμως και το νέο εμβόλιο ύστερα από τις εγκρίσεις των αρμοδίων Οργανισμών και την απόφαση της Ιεράς Συνόδου και τις υποδείξεις των θεραπόντων ιατρών μου» είχε τονίσει.

Εμβολιάστηκαν Φλώρος και Θεοδωρίδου

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος ήταν ο πρώτος από τις Ένοπλες Δυνάμεις που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού. Σε ανάρτησή του στο Twitter ο Α/ ΓΕΕΘΑ ανέφερε:

«Μόλις εμβολιάσθηκα κατά του Covid-19. Συμβολικά, έκανα την αρχή για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Η πρώτη δόση, το πρώτο βήμα για την απαλλαγή από την πανδημία και τις επιπτώσεις της!! Η επιχείρηση «Ελευθερία» σε πλήρη εξέλιξη!!! Καλή επιτυχία!!!».


Νωρίτερα της Κυριακής 27 Δεκεμβρίου εμβολιάστηκε και η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Η κ. Θεοδωρίδου έλαβε το εμβόλιο, το μεσημέρι της Κυριακής, στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις