Μεγάλη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. έλαβε χώρα το πρωί της Τετάρτης στην Πανεπιστημιούπολη του Ζωγράφου. Η επιχείρηση έγινε μέσα στις φοιτητικές εστίες που βρίσκονται στην οδό Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου και παρουσία εισαγγελέα. Σύμφωνα με πληροφορίες είχαν προηγηθεί καταγγελίες για κατάληψη δωματίων.

Σημειώνεται πως μέχρι στιγμής έχουν γίνει οχτώ προσαγωγές ατόμων που είχαν κάνει κατάληψη σε χώρους που χρησιμοποιούνταν ως αποθήκες. Στην επιχείρηση συμμετέχουν και αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών ύστερα από πληροφορίες για απόκρυψη ναρκωτικών στις εστίες. Η απόφαση για επέμβαση ελήφθη το βράδυ της Τρίτης 29 Δεκεμβρίου.

Φοιτητές ανέβασαν σχετικές φωτογραφίες στα social media από την επιχείρηση αστυνομικών, ενώ υπάρχουν και καταγγελίες για φθορές.

Αξίζει να σημειωθεί πως η αστυνομία δεν έχει μπει σε φοιτητική εστία Πανεπιστημίου εδώ και δεκαετίες. Η σημερινή επέμβαση της αστυνομίας ξεκίνησε στις 7 το πρωί όταν μέσα στην εστία εισέβαλε πολυμελής ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. με στελέχη των ΥΜΕΤ, των ΜΑΤ, των ΕΚΑΜ, της σήμανσης ακόμη και της δίωξης ναρκωτικών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα των συντακτών οι αστυνομικοί παραβίασαν μέχρι και δωμάτια, σπάζοντας πόρτες, ενώ προξένησαν φθορές και στον χώρο των πολιτιστικών ομάδων, όπου έσπασαν την πόρτα και πήραν έναν φορητό υπολογιστή και έναν σκληρό δίσκο.

Φοιτητές ανέφεραν στα social media ότι χρησιμοποιήθηκαν drone ενώ από τα μεγάφωνα της αστυνομίας έπαιζε ηχογραφημένο μήνυμα το οποίο διέταζε τους φοιτητές να μείνουν στα δωμάτιά τους, ενώ έδινε εντολές στους φοιτητές να μην βιντεοσκοπούν το περιστατικό και να μην τραβήξουν φωτογραφίες.

Σημειώνεται ότι το ζήτημα των εστιών και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι οικότροφοι βρέθηκε πρόσφατα στο επίκεντρο, έπειτα από κινητοποίηση διαμαρτυρίας των φοιτητών και καταγγελίες ότι η διοίκηση του Πανεπιστημίου είχε διακόψει τη σίτιση προκειμένου να εκβιάσει τη λήξη των κινητοποιήσεων. Τότε η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ είχε υποσχεθεί να επανεξετάσει το ζήτημα διαμονής για τους εστιακούς φοιτητές των οποίων οι σπουδές ολοκληρώνονται το επόμενο εξάμηνο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως 6 από τις 8 προσαγωγές έχουν μετατραπεί σε συλλήψεις.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις