Μίλησε επίσης  στον ΣΚΑΪ για τα εμβόλια, την κατάσταση στις ΜΕΘ ενώ ενημέρωσε ότι τη Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Παπανικολάου. Για τον εμβολιασμό είπε σχετικά. «Είναι μια κορυφαία ιατρική πράξη ο εμβολιασμός. Είναι μια πράξη προφύλαξης που βάζει τα θεμέλια ελέγχου της πανδημίας. Είναι μια ιστορική στιγμή της ανθρωπότητας και μάλιστα ένα επιστημονικό επίτευγμα, που μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα είχαμε τα εμβόλια.»

Ο κ. Καπραβέλος τόνισε ότι τα εμβόλια βγήκαν ως μια πράξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης. Στην εντατική χρησιμοποιούνται χιλιάδες φάρμακα, κανένα δεν έχει την αποτελεσματικότητα και την επίδραση που έχει το εμβόλιο πάνω στην επιβίωση εκατομμυρίων ανθρώπων. Σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων ο κ. Καπραβέλος είπε ότι δυστυχώς χάσαμε πολύτιμο χρόνο και υπάρχει ακόμα υψηλό ιικό φορτίο, ειδικά στη Θεσσαλονίκη.

Στο Παπανικολάου όλες οι ΜΕΘ είναι γεμάτες. Έρχονται περισσότεροι με υποκείμενα νοσήματα. Η παραμικρή πίεση στο σύστημα υγείας είναι αφόρητη, επεσήμανε. Τέλος, είπε ότι όποιος δεν κάνει το εμβόλιο εκθέτει τον εαυτό του στο κίνδυνο να βιώσει τις συνέπειες της πανδημίας.

Η κατάσταση το νοσοκομείο Παπανικολάου

Η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Ελένη Σιώτου ανεφερε στις αρχές του μήνα ότι το Ππανικολάου είχε 43 κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στις οποίες προστέθηκαν άλλες δύο, αφού αναγκαστικά έκλεισε η Στεφανιαία Μονάδα. Η συγκεκριμένη μονάδα έχει 12 κλίνες, ωστόσο, λόγω έλλειψης προσωπικού δεν κατέστη δυνατό να χρησιμοποιηθούν περισσότερες από δύο. Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλεύονται με κορονοϊό σε απλές κλίνες 300 άτομα.

«Η στεφανιαία μονάδα έκλεισε για να χρησιμοποιηθεί για τον κορονοϊό, ωστόσο οι άνθρωποι δεν σταμάτησαν να παθαίνουν εμφράγματα και ανευρύσματα. Το γεγονός ότι η εφημερία μας ξεκίνησε με μηδέν άδειες κλίνες στη ΜΕΘ τα λέει όλα. Αυτό που βλέπω είναι ότι η κατάσταση δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση. Η ροή των ασθενών φαίνεται ίδια με τις προηγούμενες εφημερίες. Δεν βλέπω καμία μείωση. Για να εξοικονομήσουμε άλλους 4 με 5 νοσηλευτές, αναγκαστικά μεταφέραμε την Παιδοψυχιατρική Κλινική στο ΑΧΕΠΑ. Η κατάσταση μας έχει εξουθενώσει όλους».

Η κ. Ελένη Σιώτου με τον Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Κατά την ίδια, η εφημερία θα έβγαινε έστω και με πολύ μεγάλη δυσκολία, με τα ελαφρά κρούσματα, αν η πίεση φτάσει στο ζενίθ της, να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία. «Αλλά και πού να μεταφερθούν οι ασθενείς, αφού ούτε στα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών περιοχών υπάρχουν άδειες κλίνες. Όταν πεθαίνουν 4 με 5 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αμέσως τα κρεβάτια αυτά γεμίζουν από άλλους ασθενείς δεν γεννιούνται ερωτηματικά ότι προφανώς υπάρχουν κι άλλοι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες, που πρέπει να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και αναγκαστικά περιμένουν τη σειρά τους; Δε δημιουργείται το ερώτημα ότι νοσηλεύονται περισσότερα άτομα σε απλές κλίνες, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται στις ΜΕΘ;», σημείωνε η κυρία Σιώτου με την κατάσταση πάντως πλέον να έχει ελαφρώς βελτιωθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις