Ο Διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Νικόλαος Καπραβέλος μίλησε για τη δραματική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ μίλησε για την έναρξη των εμβολιασμών στο νοσοκομείο. Ο γιατρός μίλησε στο OPEN TV και στην «Ωρα Ελλάδος»και ανέφερε πως τη Δευτέρα ξεκινούν οι εμβολιασμοί στο Παπανικολάου.

«Αυτό που συνέβη το Νοέμβριο συμβαίνει και τώρα. Η πίεση στο σύστημα υγείας δεν λέει να κοπάσει. Δεν θέλουμε να ζήσουμε τα όσα γίνονται στην Βρετανία. Είμαστε επιφυλακτικοί με άνοιγμα σχολείων και αγοράς, έχει να κάνει με το τρίτο κύμα, θα είναι καταστροφικό. Είναι αδιανόητη η τραγωδία στη Βόρεια Ελλάδα. Και μετά τον θάνατο δεχόμαστε δραματικά μηνύματα συγγενών. Έχουμε κάνει υπερπροσπάθειες χωρίς άδεια, χωρίς ρεπό. Με τους συγγενείς είμαστε ένα» σημειώνει.

Σχετικά με τον εμβολιασμό τόνισε ότι είναι ιατρική πράξη ευθύνης και όχι επικοινωνιακό σόου: «Ο ιός είναι μεταδοτικός και καταστροφικός. Για ορισμένες κατηγορίες το εμβόλιο θα είναι υποχρεωτικό. Τον θάνατο δεν τον υπολογίζαμε αλλά τον είδαμε να μας κερδίζει».

Η κατάσταση το νοσοκομείο Παπανικολάου

Η πρόεδρος των εργαζομένων του νοσοκομείου κ. Ελένη Σιώτου ανέφερε στις αρχές του μήνα ότι το Παπανικολάου είχε 43 κλίνες στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, στις οποίες προστέθηκαν άλλες δύο, αφού αναγκαστικά έκλεισε η Στεφανιαία Μονάδα. Η συγκεκριμένη μονάδα έχει 12 κλίνες, ωστόσο, λόγω έλλειψης προσωπικού δεν κατέστη δυνατό να χρησιμοποιηθούν περισσότερες από δύο. Την ίδια στιγμή στο Νοσοκομείο Παπανικολάου νοσηλεύονται με κορονοϊό σε απλές κλίνες 300 άτομα.

«Η στεφανιαία μονάδα έκλεισε για να χρησιμοποιηθεί για τον κορονοϊό, ωστόσο οι άνθρωποι δεν σταμάτησαν να παθαίνουν εμφράγματα και ανευρύσματα. Το γεγονός ότι η εφημερία μας ξεκίνησε με μηδέν άδειες κλίνες στη ΜΕΘ τα λέει όλα. Αυτό που βλέπω είναι ότι η κατάσταση δεν παρουσιάζει καμία βελτίωση. Η ροή των ασθενών φαίνεται ίδια με τις προηγούμενες εφημερίες. Δεν βλέπω καμία μείωση. Για να εξοικονομήσουμε άλλους 4 με 5 νοσηλευτές, αναγκαστικά μεταφέραμε την Παιδοψυχιατρική Κλινική στο ΑΧΕΠΑ. Η κατάσταση μας έχει εξουθενώσει όλους».

Κατά την ίδια, η εφημερία θα έβγαινε έστω και με πολύ μεγάλη δυσκολία, με τα ελαφρά κρούσματα, αν η πίεση φτάσει στο ζενίθ της, να μεταφέρονται σε άλλα νοσοκομεία. «Αλλά και πού να μεταφερθούν οι ασθενείς, αφού ούτε στα άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και των γειτονικών περιοχών υπάρχουν άδειες κλίνες. Όταν πεθαίνουν 4 με 5 ασθενείς στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και αμέσως τα κρεβάτια αυτά γεμίζουν από άλλους ασθενείς δεν γεννιούνται ερωτηματικά ότι προφανώς υπάρχουν κι άλλοι νοσηλευόμενοι σε απλές κλίνες, που πρέπει να νοσηλευτούν σε ΜΕΘ και αναγκαστικά περιμένουν τη σειρά τους; Δε δημιουργείται το ερώτημα ότι νοσηλεύονται περισσότερα άτομα σε απλές κλίνες, οι οποίοι θα έπρεπε να βρίσκονται στις ΜΕΘ;», σημείωνε η κυρία Σιώτου με την κατάσταση πάντως πλέον να έχει ελαφρώς βελτιωθεί.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις