”Κορονοπάρτι” διοργάνωσαν ανήλικοι στη Χαλκιδική, αψηφώντας την τρομακτική πίεση που ασκείται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλά και τον κίνδυνο για ”φρένο” στην άρση των μέτρων, σε περίπτωση που τα θετικά κρούσματα παραμένουν σε τριψήφιους και τετραψήφιους αριθμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το halkidikinews.gr, εννέα ανήλικοι νοίκιασαν διαμέρισμα στην Βουρβουρού, περιοχή που αποτελεί τουριστικό θέρετρο, με σκοπό να μην γίνουν αντιληπτοί ή ενοχλήσουν τους γονείς τους. Το πάρτι βρισκόταν σε εξέλιξη με ποτά και δυνατή μουσική, μέχρι την στιγμή που το αντιλήφθηκαν οι άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας του τμήματος Σιθωνίας, οι οποίοι πραγματοποιούσαν περιπολία στην περιοχή. Αμέσως μπήκαν στο διαμέρισμα και επέβαλαν τα προβλεπόμενα πρόστιμα των 300 ευρώ σε κάθε έναν από τους συμμετέχοντες.

Σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, η Αστυνομία ελέγχει διεξοδικά τις ενοικιάσεις βιλών και διαμερισμάτων μέσω Airbnb, σε μια προσπάθεια να μηδενιστούν οι διοργανώσεις παράνομων ρεβεγιόν και εκδηλώσεων την Παραμονή Πρωτοχρονιάς.

Διεξοδικοί έλεγχοι την Παραμονή Πρωτοχρονιάς

Η Ελληνική Αστυνομία απευθύνει έκκληση στους πολίτες να μην προβούν σε παράνομες ενέργειες και να τηρήσουν πιστά τα μέτρα προστασίας για τον κορονοϊό που ”πλήττει” την χώρα, αλλά και το μεγαλύτερο μέρος του πλανήτη. Ωστόσο, οι δυνάμεις της αστυνομίας βρίσκεται επί ποδός, ενώ έχουν προηγηθεί προειδοποιήσεις για εντατικούς και αυστηρούς ελέγχους, ενώ ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφερόμενος στην Αθήνα έκανε λόγο για νεκρή πόλη μετά τις 10 το βράδυ. 

Ο σχεδιασμός για την σημερινή μέρα ακολουθεί αυτόν των Χριστουγέννων. Υπενθυμίζεται ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις άνω των 9 ατόμων, ενώ οι ειδικοί συνιστούν τα ρεβεγιόν να γίνονται μόνο με τα μέλη της ίδιας οικογένειας που κατοικούν στο ίδιο σπίτι. Περισσότεροι από 10.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται στους δρόμους όλης της χώρας την Πρωτοχρονιά, στο πλαίσιο των ελέγχων για την αποτροπή διάδοσης του κορονοϊού με την προτροπή της κυβέρνησης.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε πως δεν θα επιτραπεί να βγουν τα παιδιά για κάλαντα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις