Το ζήτημα του ανοίγματος των σχολείων και συγκεκριμένα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων, όπως αναφέρει η εισήγηση των λοιμωξιολόγων στο υπουργείο Παιδείας, που ανακοινώθηκε τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2021, σχολίασε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη. Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN TV,  σημείωσε χαρακτηριστικά πως «τα δημοτικά πρέπει να ανοίξουν». Ανέφερε πως «τα παιδιά έχουν καταλάβει ότι δεν ζούμε σε φυσιολογικές συνθήκες» και πως θα είναι καλό για την ψυχολογία τους να ανοίξουν τα σχολεία.

Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, τόνισε πως τα δεδομένα αξιολογούνται μέρα με την ημέρα και πως θέλει ιδιαίτερη προσοχή αυτές τις ημέρες ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Επιπλέον, είπε με έμφαση πως οι γιατροί και επιστήμονες δεν έχουν αντιμετωπίσει ξανά έναν τέτοιο ιό. «Έχουμε να κάνουμε με έναν επικίνδυνο και μολυσματικό… Δεν είχαμε δεχθεί ποτέ ξανά τέτοια επίθεση από ιό», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, αναφορικά με τις περιοχές που παρουσιάζουν υψηλό επιδημιολογικό φορτίο, η Ματίνα Παγώνη τόνισε πως στη Δυτική Αττική χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Κεραμέως: Με αυτά τα μέτρα θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις 11 Ιανουαρίου

Μιλώντας στον Ant1, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε την ανάγκη επιστροφής των μαθητών στα σχολεία τονίζοντας ότι η δια ζώσης εκπαιδευτική διαδικασία είναι αναντικατάστατη.

Η υπουργός παρουσίασε το σχέδιο μέτρων για ασφαλή επιστροφή μαθητών και εκπαιδευτικών στα σχολεία. Σύμφωνα με αυτό προβλέπονται όπως είπε:

  • Κλιμακούμενη ώρα προσέλευσης κι αποχώρηση για να μη συγχρωτίζονται γονείς και μαθητές.
  • Σιαλείμματα σε διαφορετικές ώρες
  • Αν υπάρχει και δεύτερη είσοδος στο σχολείο θα γίνεται χρήση για να μην μπαίνουν όλοι μαζί στο σχολείο
  • Λειτουργία ειδικής πλατφόρμας για εκπαιδευτικούς και μαθητές Λυκείου η οποία θα λειτουργεί ως προληπτικός μηχανισμός για να γίνονται τεστ κάθε μέρα, 2 με 5 το απόγευμα, σε 386 σημεία ανά τη χώρα με τη συμμετοχή να είναι προαιρετική
  • Επιπλέον ο ΕΟΔΥ θα διενεργεί προληπτικά τεστ και μέσα στα σχολεία
  • Θα προηγηθούν οι εκπαιδευτικοί του γενικού πληθυσμού στους εμβολιασμούς
  • Θα συνεχιστεί η υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους και οι σχολαστικοί καθαρισμοί των τάξεων

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις