Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας της 38χρονης Κινέζας, που βρέθηκε νεκρή σε βαλίτσα στα Βίλια. Υπάρχει ένα στοιχείο το οποίο αξιολογείται ως πολύ σοβαρό από την ΕΛ.ΑΣ. Κι αυτό είναι πως, ενώ δηλώθηκε η εξαφάνισή της, το κινητό της εξακολουθούσε να εκπέμπει για αρκετές ώρες μετά. Μσολάβησε ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα – τουλάχιστον τριών ημερών, από τη στιγμή που εξαφανίστηκε μέχρι τη δήλωση της εξαφάνισής της, που βρισκόταν κάπου παγιδευμένη, με τους αστυνομικούς να μιλούν με βεβαιότητα για αρπαγή.

Η γυναίκα έμενε μαζί με δύο ζευγάρια στην περιοχή του Μεταξουργείου. Σύμφωνα με το STAR, οι αστυνομικοί μόλις διαπίστωσαν πού έμενε, αναζήτησαν και τους ενοίκους και τότε ενημερώθηκαν από γείτονες πως έχουν φύγει εκτός Αθηνών, σε πόλεις της περιφέρειας. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του STAR, οι αστυνομικοί τους έχουν εντοπίσει και το αργότερο έως την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2021, θα ξεκινήσουν να καταθέτουν, ως μάρτυρες, σχετικά με τις κοινωνικές συναναστροφές της 38χρονης. Ταυτόχρονα όμως θα εξεταστούν οι λόγοι για τους οποίους έφυγαν από την Αθήνα, αλλά το πότε έφυγαν. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να βρουν την άκρη του νήματος, καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν στοιχεία για το κίνητρο της δολοφονίας.

Η 38χρονη Κινέζα που είχε έρθει την τελευταία δεκαετία στη χώρα μας, διέμενε σε διαμέρισμα της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου στο κέντρο της Αθήνας (σχετικά κοντά στην πλατεία Καραϊσκάκη) με πέντε ακόμη ομοεθνείς της. Από αυτό το σπίτι αναχώρησε το μεσημέρι της 17ης Οκτωβρίου 2020 προς άγνωστη κατεύθυνση, χωρίς να πάρει κάποια ρούχα ή άλλα σχετικά προσωπικά αντικείμενα.

Το τελευταίο στίγμα της της φέρεται ότι προέρχεται από μία κλήση που πραγματοποίησε με το κινητό της περίπου στις τέσσερις τα ξημερώματα της 18ης Οκτωβρίου (ημέρα Κυριακή) κοντά στην κατοικία της. Η εξαφάνισή της δηλώθηκε στην ΕΛ.ΑΣ στις 22 Οκτωβρίου από μία συγκάτοικό της κι από έναν άλλο συμπατριώτη της που είχε συγγενική σχέση μαζί της. Οι αστυνομικοί φέρεται να έχουν βρει στοιχεία για τραπεζικές συναλλαγές της και για ροή χρήματος –πιθανόν μισθοδοσίας- από πηγή που ερευνάται να διαπιστωθεί ποια είναι.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμους αξιωματούχους της ΕΛ.ΑΣ από τις καταθέσεις ατόμων που τη γνώριζαν δεν μπορεί να προσδιορισθεί με σαφήνεια εάν εργαζόταν το τελευταίο τουλάχιστον χρονικό διάστημα. Με βασικό ερώτημα αν εκείνο το ξημέρωμα στο Μεταξουργείο μπορεί να έγινε στόχος αγνώστων που τη μετέφεραν σε άλλο σημείο και τη δολοφόνησαν για να πετάξουν αργότερα το άψυχο σώμα της μέσα σε βαλίτσα στην περιοχή των Βιλίων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις