Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης ασφαλείας Νοτιοανατολικής Αττικής και της ασφάλειας Κορωπίου προχώρησαν στην σύλληψη δυο αλλοδαπών, ενός Ινδού και ενός Πακιστανού για την κλοπή των 165.000 ευρώ από κοτέτσι στο Κορωπί. Για την ίδια υπόθεση αναζητούνται δυο ακόμη άτομα, Πακιστανικής υπηκοότητας.

Κατά την διάρκεια της έρευνας στο χώρο που διέμεναν οι αλλοδαποί, σε ένα κοντέινερ στο Κορωπί, εντοπίστηκαν, 1.875 ευρώ, πλήθος αποδεικτικών μεταφοράς εμβασμάτων στη χώρα καταγωγής των κατηγορουμένων, μικροποσότητα κάνναβης, κινητά τηλέφωνα και πλαστά έγγραφα.

Όπως μάλιστα διαπίστωσαν οι αστυνομικοί το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη της συμμορίας πραγματοποιούσαν μεταφορές χρημάτων στη χώρα καταγωγής τους με μεγάλη συχνότητα. Μαζί με τους δράστες, εντοπίστηκαν ακόμη 3 αλλοδαποί για πλαστογραφία εγγράφων και παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών.

Διερευνάται επίσης η συμμετοχή και έτερου αλλοδαπού στη μεταφορά του χρηματικού ποσού στη χώρα καταγωγής τους και έχει ζητηθεί η συνδρομή της Αρχής καταπολέμησης της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.

Το χρονικό της υπόθεσης 

Μια πρωτοφανή – για τα αστυνομικά χρονικά – υπόθεση κλοπής εξετάζουν οι αρχές στο Κορωπί, όπου έναν αγρότης υποστηρίζει πως του έκλεψαν 165.000 ευρώ από έναν… τενεκέ που είχε θάψει στο κοτέτσι, στο κτήμα του, καθώς – όπως φαίνεται – δεν εμπιστευόταν τις τράπεζες.

Πιο αναλυτικά, ο 52χρονος αγρότης πήγε στο αστυνομικό τμήμα στο Κορωπί το απόγευμα της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2020 και κατήγγειλε πως του έκλαψαν 165.000 ευρώ που είχε θάψει στο κοτέτσι του αγροκτήματος. Όπως ισχυρίζεται, είχε κρύψει τα χρήματα σε έναν τενεκέ τυριού τον οποίο είχε θάψει στο κοτέτσι και όταν πήγε να τα πάρει, αυτά είχαν κάνει «φτερά».

Όπως καταγγέλλει δράστες της κλοπές από το κοτέτσι είναι οι δυο εργάτες του ιδιοκτήτη του κτήματος, ένας Πακιστανός και ένας Ινδός, στους οποίους έχει υποβληθεί μήνυση. Σύμφωνα με πληροφορίες, στα τέλη του περασμένου Αυγούστου του 2020, αντιλήφθηκε ότι οι δυο εργάτες που διέμεναν στο κτήμα, είχαν αδειάσει το μεταλλικό κουτί με τις 165.000 ευρώ.

Οι δυο αλλοδαποί, υποσχέθηκαν στον 52χρονο πώς θα του επιτρέψουν τα χρήματα και του ζήτησαν να μην πάει στην αστυνομία, όπως αναφέρει και ο ίδιος. Ωστόσο, πριν από περίπου 2 εβδομάδες εξαφανίστηκαν και οι δυο, με αποτέλεσμα να καταγγείλει ο 52χρονος το περιστατικό. Ο ίδιος δηλώνει ότι βρίσκεται σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση, καθώς τα χρήματα αυτά ήταν οι κόποι τριών οικογενειών. Όπως κατήγγειλε στη μήνυση που υπέβαλλε το θύμα, η μεγάλη αρπαγή έγινε κατά το χρονικό διάστημα 29 Αυγούστου με 1η Σεπτεμβρίου. Τα λεφτά μάλιστα, όπως υποστήριξε, δεν ήταν όλα δικά του, άλλα ένα μέρος αφού τα υπόλοιπα ανήκουν στη σύντροφο και την κόρη του.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις