Την έναρξη λειτουργίας της πλατφόρμας με την οποία οι πολίτες άνω των 85 ετών θα μπορούν να κλείνουν ραντεβού ανακοίνωσε ο ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου «ανοίγει η πλατφόρμα, το emvolio.gov.gr, καθώς και όλα τα φυσικά σημεία για να αρχίσουν τα ραντεβού για τους συμπολίτες μας άνω των 85 και μόνο, με βάση την προτεραιοποίηση που έδωσε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού».

Επισήμανε ότι αυτό είναι το πρώτο βήμα και «η διαδικασία πρέπει να είναι κατανοητή. Όσοι είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85, τη Δευτέρα θα λάβουν ένα μήνυμα στο κινητό τους που θα τους λέει ποιο εμβολιαστικό κέντρο και ποια ημερομηνία τους προτείνεται».

Στο μήνυμα που θα λάβουν οι πολίτες που είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση κι είναι άνω των 85 ετών θα υπάρχει κι ένας 7ψηφιος κωδικός για επιβεβαίωση. Το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης επισημαίνει πως η διαδικασία θα είναι απλή και κατονοητή.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής επισήμανε ότι όσοι δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και είναι άνω των 85 ετών, θα μπορούν από τη Δευτέρα 11/1 να απευθύνονται σε φαρμακεία ή ΚΕΠ.

Οι γιατροί του ιδιωτικού τομέα στην πρώτη φάση εμβολιασμών

Παράλληλα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας ξεκαθάρισε σήμερα ότι οι ιατροί και οδοντίατροι του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19.

«Εξαρχής και βάσει της προτεραιοποίησης που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για τον εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού, οι ιατροί και οδοντίατροι του ιδιωτικού τομέα περιλαμβάνονται στην πρώτη φάση του εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19», είπε συγκεκριμένα ο κ. Κικίλιας και συνέχισε:

«Έτσι, σε συνέχεια των εμβολιασμών των εργαζομένων στα νοσοκομεία του ΕΣΥ και των ωφελούμενων και των εργαζομένων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, θα πραγματοποιηθεί ο εμβολιασμός του προσωπικού των ιδιωτικών κλινικών, καθώς και των ιδιωτών ιατρών και οδοντιάτρων που έχουν δηλώσει την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις