Μεταμόρφωση έκρηξη ΑΤΜ: Έκρηξη σε ΑΤΜ που βρισκόταν στην πρόσοψη σούπερ μάρκετ σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας στην οδό Σωρού στην περιοχή της Μεταμόρφωση. Γύρω στις 04:20 το πρωί σημειώθηκε ισχυρή έκρηξη στο σημείο, με αποτέλεσμα να υπάρξουν σημαντικές ζημιές στην πρόσοψη του κτιρίου αλλά και μέσα στο σούπερ μάρκετ. Η σφοδρότητα της έκρηξης ήταν τέτοια που ακούστηκε στην περιοχή με αποτέλεσμα κάτοικοι να καλέσουν την άμεσο δράση η οποία αν και κλήθηκε να σπεύσει άμεσα στο σημείο δεν πρόλαβε τους αγνώστους που προκάλεσαν την έκρηξη με την γνωστή πλέον μέθοδο Plofkraak. Η εικόνα που συνάντησαν οι άνδρες της αμέσου δράσεως, ήταν χαώδης λόγω της ισχυρής έκρηξης, αλλά ευτυχώς περιορισμένη μόνο σε υλικές ζημίες.

Κλειστό το σούπερ μάρκετ μετά την εκρηξη

Στο σημείο βρίσκεται η Σήμανση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό το αν οι δράστες κατάφεραν να πάρουν χρήματα και το ακριβές ποσό, ωστόσο το σούπερ μάρκετ δεν αναμένεται να λειτουργήσει σήμερα, καθώς οι ζημιές στο χώρο του είναι εκτεταμένες.

Μέθοδος Plofkraak: Πώς με λάστιχα ποτίσματος και φιάλη υγραερίου ανατινάζουν τα ΑΤΜ και κλέβουν τα χρήματα

Πώς κάνουν τις «ενέσεις» αερίου στα ΑΤΜ. Η μέθοδος Plofkraak χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά από Ρουμάνους διαρρήκτες σε ΑΤΜ, καθώς είχαν διακρίνει πως είναι μικρότερο ρίσκο από το να χτυπούν μέσα σε τράπεζα. Τη μέθοδο αυτή φαίνεται πως αντιγράφουν πλέον και άλλοι ληστές. Οι δράστες συνδέουν φιάλες υγραερίου με λάστιχα ποτίσματος ή άλλα ειδικά λάστιχα. Τοποθετούν τη μία άκρη του λάστιχου μέσα στη σχισμή του ΑΤΜ από την οποία βγαίνουν τα χρήματα. Η άλλη άκρη είναι συνδεδεμένη με την μπουκάλα.

Στη συνέχεια, ανοίγουν τη στρόφιγγα του αερίου και το διοχετεύουν στο εσωτερικό του ΑΤΜ. Τελευταίο βήμα τους είναι να προκαλέσουν έκρηξη, συνήθως με ηλεκτρικά καλώδια που έχουν κολλήσει στο λάστιχο και τα οποία έχουν γυμνωθεί στις άκρες τους. Η ανάφλεξη που προκαλείται μέσω των καλωδίων (με τη βοήθεια μπαταρίας) έχει ως αποτέλεσμα την έκρηξη.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις