Ο μητροπολίτης Φθιώτιδας, Συμεών, χρησιμοποίησε το κήρυγμα της Κυριακής, για να κάνει μία πρόταση στην Πολιτεία, για ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, με τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τους παιδικούς σταθμούς να ανοίγουν αύριο, υπό τις ενστάσεις των δασκάλων για έλλειψη προετοιμασίας. Από άμβωνος, ανακοίνωσε πως διαθέτει όλους τους ναούς και τα πνευματικά κέντρα, ακόμη και τον μητροπολιτικό ναό και το αμφιθέατρο της μητρόπολης, ώστε να λειτουργήσουν ως σχολεία. Η μητρόπολη Φθιώτιδας διαθέτει 89 πνευματικά κέντρα, αμφιθέατρα, αίθουσες κοινωνικών φορέων κ.α. “Είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε και να συμπαρασταθούμε όχι για να δημιουργήσουμε προβλήματα” τόνισε.

“Οι θέσεις είναι έτοιμες, μικρόφωνα υπάρχουν, προτζέκτορα θα βάλουμε” ανέφερε και πρόσθεσε πως υπάρχει δυνατότητα για θρανία, μπορούν να διαθέσουν γρήγορο Ίντερνετ και ασφαλείς συνθήκες διδασκαλίας, με σωστές αποστάσεις. Δεσμεύτηκε μάλιστα, να μην υπάρξει καμία ανάμειξη της θρησκευτικής διαδικασίας με το γνωστικό έργο, ενώ πρόσθεσε πως η μητρόπολη μπορεί να παρέχει στα παιδιά πρωινό γεύμα. Υπενθύμισε πως, σύμφωνα με αρχεία και στην Κατοχή είχαν ανοίξει οι ναοί για διδασκαλία.

“Τα παιδιά που επιστρέφουν αύριο στις αίθουσες δεν είναι ανάγκη να είναι στοιβαγμένα, αφού υπάρχουν δεκάδες τετραγωνικά μέτρα που η εκκλησία μπορεί να διαθέσει”, σημείωσε. Πρόσθεσε πως μπορούν να δώσουν μάσκες σε κάθε παιδί και αντισηπτικά, με έξοδα της μητρόπολης. “Σκεφτείτε το, αν το επιτρέπουν οι νόμοι και η γραφειοκρατία, το επιτελικό κράτος, είμαστε στη διάθεσή σας” είπε ο κ. Συμεών.

Είπε επίσης πως τα 89 πνευματικά κέντρα, μπορούν να γίνουν εμβολιαστικά κέντρα και κέντρα για διενέργεια τεστ. “Αξιοποιείστε την εκκλησία, είμαστε στη διάθεσή σας. Από την πρώτη στιγμή της πανδημίας, τόνισα με κάθε τρόπο, με σημείωμα στους ιερείς μας, ότι τα πράγματα δεν είναι αστεία. Ήδη σχεδόν 40 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο νομό Φθιώτιδας. Με σύνεση και με σοβαρότητα να πορευτούμε, έχουμε πόλεμο, αλλά δεν κάνουμε ανορθόδοξο πόλεμο αλλά ορθόδοξο με επιστημοσύνη, χωρίς αγκυλώσεις και ιδεοληψίες” πρόσθεσε.

Με πληροφορίες από το TV Star

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις