Επιστροφή στις σχολικές αίθουσες για μαθητές δημοτικών και νηπιαγωγείων, με το πρώτο κουδούνι να ηχεί το πρωί της Δευτέρας 11/01. Μουδιασμένοι αλλά ανυπόμονοι οι μικροί μαθητές επέστρεψαν στα σχολικά κτήρια, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας, αποτρέποντας έτσι μια ενδεχόμενη επιστροφή στην τηλεκπαίδευση και απομάκρυνση από τα θρανία.

Οι μαθητές θα πρέπει να φορούν υποχρεωτικά την μάσκα προστασίας, ενώ οι σχολικές αίθουσες θα πρέπει να είναι εξοπλισμένες με αντισηπτικά. Παράλληλα, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών, αλλά και οι σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό, ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Μεταμόρφωσης, εκφράζοντας την χαρά της για την επανέναρξη των σχολικών μονάδων, αλλά και αποστέλλοντας ευχαριστήριο μήνυμα προς γονείς και εκπαιδευτικούς που προσαρμόστηκαν στα πρόσθετα μέτρα που επέφερε η πανδημία.

«Η χαρά των παιδιών είναι μεγάλη και η δική μας επίσης» επισήμανε, ενώ δεσμεύτηκε να καταβληθούν προσπάθειες για απρόσκοπτη διαδικασία εκπαίδευσης των μικρών μαθητών.

«Συζητάμε διαρκώς για την επαναλειτουργία όλων των δομών. Πάμε βήμα- βήμα, ακολουθώντας τις οδηγίες των επιστημόνων και την πορεία της πανδημίας», τόνισε αναφερόμενη στην επανέναρξη λειτουργίας και των υπόλοιπων βαθμίδων.

Σημειώνεται πως, οι γονείς οι κηδεμόνες των μαθητών προκειμένου να οδηγήσουν τα ανήλικα παιδιά στο σχολείο υποχρεούνται να στέλνουν SMS στο 13033 με τον κωδικό 4 που αφορά σε «Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο». Το γραπτό μήνυμα στο 13033 θα έχει την εξής μορφή: Χ [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας.

Οι μαθητές από την πλευρά τους θα πρέπει να έχουν μαζί τους το έγγραφο μετακίνησης, το οποίο θα υπογράφεται από τον διευθυντή του σχολείου και σε αυτό θα αναγράφονται η διεύθυνση της σχολικής μονάδας και η διεύθυνση κατοικίας του μαθητή ή της μαθήτριας. Η μεμονωμένη μετακίνηση μαθητή είναι ακόμα εφικτή με τη συμπλήρωση της σχετικής βεβαίωσης κίνησης.

Πηγή φωτογραφιών: Eurokinissi

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις