Την παρέμβαση του εισαγγελέα Θεσσαλονίκης προκάλεσε το ρεπορτάζ για τα στρώματα που πετάχτηκαν στο Γαλλικό ποταμό. Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ3, δεκάδες νοσοκομειακά στρώματα είχαν πεταχτεί στις όχθες του Γαλλικού ποταμού από άγνωστο, μέχρι αυτή τη στιγμή δράστη. Ωστόσο, δεν θα είναι δύσκολο να βρεθεί, καθώς οι υπεύθυνοι του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου γνωρίζουν ποιος τα παρέλαβε μετά από την υποχρεωτική πράξη αχρήστευσης του υλικού που θα είχε προηγηθεί.

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε μετά από την ανεύρεση της ρύπανσης από μέλη της οικολογικής ομάδας «Εχεδώρου Φύσις». Τα στρώματα ανήκαν μέχρι πρόσφατα στο Νοσοκομείο, που μετά από ανακαίνιση προφανώς αντικαταστάθηκαν. Μάλιστα, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, προέρχονται από κλινικές Μονάδων Εντατικής και μονάδων Covid.

Ο εισαγγελέας εξετάζει εάν έχει τελεστεί το αδίκημα της υποβάθμισης περιβάλλοντος, όπως και με ποιόν τρόπο κατέληξαν τα στρώματα στο σημείο. Επίσης, θα πρέπει να εξεταστεί αν το υλικό είναι μολυσματικό και τις επιπτώσεις που θα έχει η απόθεσή του για την δημόσια υγεία.

Ο εκπρόσωπος της ομάδας «Εχεδώρου Φύσις» Γιώργος Κωνσταντινίδης τόνισε ότι έχει ερευνήσει το θέμα και το έχει θέσει υπόψη αρμοδίων του νοσοκομείου, χωρίς να λάβει ικανοποιητικές απαντήσεις. Μάλιστα, σε επικοινωνία με τον διοικητή του νοσοκομείου, που κατηγορείται ότι επέτρεψε τη μεταφορά των στρωμάτων στην περιοχή του Γαλλικού Ποταμού, εκείνος απάντησε ότι πράγματι έγινε ανακαίνιση στο νοσοκομείο, όμως τα στρώματα και τα υλικά βρίσκονται σε συγκεκριμένο σημείο του περιβάλλοντος χώρου και πρόκειται να παραληφθούν από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Θεσσαλονίκης για τα ογκώδη. Δεν απέκλεισε ωστόσο την πιθανότητα κάποιοι να έκλεψαν στρώματα και να τα απέρριψαν κάπου αλλού…

Ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου του Δήμου Δέλτα Γιώργος Κυριακίδης τόνισε: «Αμέσως μετά την κοινοποίηση της καταγγελίας, πραγματοποιήσαμε αυτοψία στον χώρο και εντοπίσαμε σε δυσπρόσιτο σημείο τα στρώματα και τα υλικά ανακαίνισης, τα οποία είναι πολλά. Δεν τα έχουμε συλλέξει ακόμα λόγω της βροχής, που είχε αποτέλεσμα να βουλιάζουν τα φορτηγά μας και να μην μπορούμε να προσεγγίσουμε στο σημείο».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις