Με πολλά προβλήματα άνοιξαν τα σχολεία τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου 2021, για να υποδεχθούν τους μικρούς μαθητές νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων. Το πρόβλημα της ακαταλληλότητας πολλών σχολικών μονάδων είναι δυστυχώς διαχρονικό. Ωστόσο, τώρα, που ο κορονοϊός δημιουργεί μεγαλύτερες απαιτήσεις, αναδεικνύονται περισσότερο οι αρρυθμίες.

Στην Κέρκυρα και συγκεκριμένα στο 6ο Νηπιαγωγείο, έπεσαν σοβάδες πάνω στα θρανία και στις καρέκλες των παιδιών, τα οποία για καλή τους τύχη, είχαν βγει για διάλειμμα…

Ναύπλιο: Έβγαλαν τα θρανία στο προαύλιο

Στον Άγιο Ανδριανό Ναυπλίου, όπως καταγγέλλουν γονείς κι εκπαιδευτικοί, αναγκάστηκαν να βγάλουν τα θρανία στην αυλή για να κάνουν μάθημα, καθώς το κτίριο που τους στεγάζει δεν πληροί τις προϋποθέσεις τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού, διότι είναι αρκετά μικρό αναλογικά με τον αριθμό των μαθητών του νηπιαγωγείου.

Όπως ανέφερε στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ο πρόεδρος των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Αργολίδα, Α. Ντέμος, η αίθουσα είναι μόλις 15 τετραγωνικά μέτρα στα οποία πρέπει να κάνουν μάθημα 15 παιδάκια. Εξήγησε ότι με τους όρους αυτούς είναι αδύνατο να τηρηθούν τα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό, με βασικό τις αναγκαίες αποστάσεις και η δασκάλα των παιδιών δεν είχε άλλη επιλογή από το να βγάλει έξω τα θρανία για να γίνει το μάθημα.

Τόνισε ότι μπορεί η κίνησή της να έχει και συμβολικό χαρακτήρα, αλλά το πρόβλημα είναι ουσιαστικό.


Επισήμανε ότι το πρόβλημα πρέπει να λυθεί άμεσα και το υπουργείο Παιδείας όφειλε ήδη να έχει φροντίσει για την επίλυσή του, με την εγκατάσταση έστω προκάτ αίθουσας. Οι εκπαιδευτικοί έχουν προτείνει, έστω προσωρινά, να μεταφερθούν οι μικροί μαθητές στο κτίριο του πολιτιστικού κέντρου του Αγίου Αδριανού, που βρίσκεται σε απόσταση 20 μέτρων από το σχολείο και υπάρχει αίθουσα με επαρκή χώρο για να καλύψει τις ανάγκες του νηπιαγωγείου.

Ωστόσο, οι σχετικές διαδικασίες -έλεγχος καταλληλότητας, στατικότητας και υγειονομικός- που γίνονται από τις Αρχές κινούνται πολύ αργά με αποτέλεσμα οι μαθητές και οι δασκάλα τους να είναι υποχρεωμένοι να κάνουν μάθημα στη μικρή αίθουσα.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις