Ανεμοστρόβιλος χτύπησε τη Δευτέρα χωριά της Άρτας με αποτέλεσμα να προκληθούν σημαντικές ζημιές. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Δευτέρας δύο ορεινά χωριά του νομού, τα Θεοδώριανα και οι Μελισσουργοί χτυπήθηκαν από ανεμοστρόβιλο. Σύμφωνα με το epiruspost, έχουν προκληθεί ζημιές σε δεκάδες σπίτια, με ορισμένα εξ αυτών να έχουν μείνει χωρίς στέγες, καθώς παρασύρθηκαν από το έντονο φαινόμενο.

Το χωριό Θεοδώριανα πριν τον ανεμοστρόβιλο

Στο χωριό διαμένουν περίπου 15 κάτοικοι ωστόσο ο οικισμός είναι μεγάλος, με αρκετά σπίτια να έχουν επισκευαστεί ή ανακατασκευαστεί ως εξοχικές κατοικίες. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η καταστροφή που προκλήθηκε είναι μεγάλη.

Παρόμοιο είναι και το σκηνικό στο χωριό Μελισσουργοί. Πλήρης κι αναλυτική εικόνα θα υπάρξει τις επόμενες ώρες καθώς αυτοψία στα δύο χωριά όπως και σε άλλους οικισμούς των Κεντρικών Τζουμέρκων πραγματοποιούν κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας ενώ κινητοποιούνται και συνεργεία του Δήμου.

Στο μεταξύ λόγω των συνεχιζόμενων βροχοπτώσεων, σημειώθηκαν κατολισθήσεις και καθιζήσεις στο ορεινό οδικό δίκτυο.

Φωτό αρχείου

Σοβαρές ζημιές έχουν προκληθεί στον επαρχιακό δρόμο προς την Πέτρα Ζαγορίου, με τον δρόμο να έχει «κοπεί» στα δύο από τα έντονα καιρικά φαινόμενα. Η κυκλοφορία, σύμφωνα πάντα με το τοπικό μέσο ενημέρωσης, είναι αδύνατη. Λόγω την θυελλωδών ανέμων παρασύρθηκε και ντελαπάρισε μία νταλίκα κοντά στη γέφυρα Ανηλίου στην Εγνατία Οδό, με αποτέλεσμα να μείνει κλειστό για ώρα το ρεύμα προς Θεσσαλονίκη.

Το ατύχημα έγινε στις τέσσερις και μισή περίπου το απόγευμα της Δευτέρας και η Πυροσβεστική κατάφερε να βγάλει σώο τον οδηγό από το όχημα.

Σημειώνεται πως έντονες ήταν οι βροχοπτώσεις σε όλη την Ήπειρο. Αρκετές παρεμβάσεις χρειάστηκαν από την Πυροσβεστική και κατά την διάρκεια της νύχτας για να αντιμετωπιστούν έκτακτα προβλήματα. Πτηνοτροφική επιχείρηση στην περιοχή μεταξύ Κουτσελιού και Χαροκοπίου κινδύνευσε όταν τα νερά που κατέβαιναν μετατράπηκαν σε ορμητικό ποτάμι.

Από νωρίς το πρωί 14 μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας επιχειρούν σε Τζουμέρκα, Ζαγόρι, Μέτσοβο, Κόνιτσα και Λάκκα Σουλίου ενώ πλήρης καταγραφή της κατάστασης αναμένεται να υπάρξει εντός της ημέρας.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις