Πτώση δέντρου σε αυλή δημοτικού σχολείου σημειώθηκε στην οδό Δελφών, στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Από την πτώση προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στην περίφραξη του 81ου δημοτικού σχολείου καθώς και υλικές ζημιές σε δύο σταθμευμένα οχήματα.

Εκείνη την ώρα δεν υπήρχαν παιδιά στην αυλή και έτσι ευτυχώς δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

“Την ώρα που έπεσε το δέντρο στην αυλή δεν βρίσκονταν κανένας μαθητής καθώς ήταν ώρα μαθήματος. Ήταν ένα γέρικο δέντρο, δεν κατάλαβα πώς έπεσε. Ευτυχώς δεν κινδύνευσε κανένας μαθητής”, δήλωσε η διευθύντρια του σχολείου στο Thestival.

Στο σημείο έσπευσε κλιμάκιο της Πυροσβεστικής το οποίο ασφάλισε τον χώρο. Στη συνέχεια οχήματα της Διεύθυνσης Πρασίνου του δήμου Θεσσαλονίκης ανέλαβαν το έργο της κοπής και απομάκρυνσης του δέντρου.

Έπεσαν σοβάδες σε νηπιαγωγείο της Κέρκυρας

Άγιο είχαν τα παιδιά του 6ου Νηπιαγωγείο Κέρκυρας, όταν λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του κουδουνιού για το διάλειμμα, σοβάδες υποχώρησαν από την ψευδοροφή του ταβανιού της αίθουσας διδασκαλίας.

CorfuTV news

Οι σοβάδες έπεσαν σε κάποια θρανία των παιδιών αλλά και του εκπαιδευτικού, ενώ όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε Κέρκυρας Αντώνης Κουρσάρης, «το γεγονός συνέβη ευτυχώς, την ώρα του διαλείμματος, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει κανείς τραυματισμός»

Το Νηπιαγωγείο θα παραμείνει κλειστό μέχρι και την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών προκειμένου να επισκευαστούν όλες οι ζημιές.

Ναύπλιο: Έβγαλαν τα θρανία έξω σε δημοτικό σχολείο, έκαναν μάθημα στην αυλή

Τον δικό τους Γολγοθά ανεβαίνουν και οι μικροί μαθητές του νηπιαγωγείου στον Αγιο Ανδριανό Ναυπλίου, καθώς όπως καταγγέλλουν γονείς κι εκπαιδευτικοί αναγκάστηκαν να βγάλουν τα θρανία στην αυλή για να κάνουν μάθημα, καθώς το κτίριο που τους στεγάζει δεν πληροί τις προϋποθέσεις τήρησης των μέτρων κατά του κορονοϊού, μιας και είναι αρκετά μικρό αναλογικά με τον αριθμό των μαθητών του νηπιαγωγείου.

Η αίθουσα των 15 τμ έπρεπε να φιλοξενήσει 15 μαθητές και τη δασκάλα τους.

«Αυτό αποδεικνύει περίτρανα ότι υπάρχει έλλειψη σωστού σχεδιασμού», δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο Αντώνης Ντέμος, πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Αργολίδα.

«Το πρόβλημα με την αίθουσα προϋπήρχε, αλλά δεν λήφθηκαν τα μέτρα που έπρεπε», συμπλήρωσε και εξήγησε ότι μία λύση είναι να χρησιμοποιηθεί αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου, που είναι κοντά στο σχολείο, αφού ελεγχθεί από την επιτροπή καταλληλότητας. «Αυτό έπρεπε να είχε γίνει εδώ και πάρα πολύ καιρό», τόνισε. Πηγή:

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις