Μόλις δύο ημέρες μετά το πρώτο κουδούνι των δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων την Δευτέρα 11/1, το τμήμα Ε1 στο 3ο Δημοτικό Σχολείο της Ευκαρπίας θα βάλει ”λουκέτο”, μετά από θετικό επιβεβαιωμένο κρούσμα. Συγκεκριμένα, θετική βρέθηκε η δασκάλα του τμήματος, γεγονός που προκάλεσε την ανησυχία σε γονείς και εκπαιδευτικούς της δομής.

Η εκπαιδευτικός είναι καλά στην υγεία της, ωστόσο σύμφωνα με τις οδηγίες και την ανακοίνωση από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακά για τις επόμενες 14 ημέρες. Παράλληλα, οι αρμόδιοι ενημέρωσαν πως έχει πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη απολύμανση των χώρων, ενώ οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί της δομής προέβησαν σε τεστ κορονοϊού, με τα αποτελέσματα όλων να είναι αρνητικά.

Η ανακοίνωση του συλλόγου έγραφε:

«Αγαπητοί γονείς & κηδεμόνες, κατόπιν κρούσματος Covid-19 στο σχολείο μας & συγκεκριμένα στο τμήμα Ε1 σας ενημερώνουμε τα εξης:
1. Το τμήμα θα κλείσει για 14 ημέρες όπως ορίζει ο νόμος.
2. Το τμήμα Ε1 θα κάνει διαδικτυακά μαθήματα. Έχουν ήδη αποσταλεί τα σχετικά e-mail στους γονείς .
3. Στο σχολείο αύριο θα γίνει απολύμανση εν ώρα λειτουργίας όπως μας διαβεβαίωσε ο δήμος.
Τέλος θα παρακαλούσαμε θερμά όποιος γονέας από το τμήμα Ε1 έχει αλλά παιδιά σε άλλες τάξεις του σχολείου μας να τα κρατήσει & αυτά για 14μερες».

Επιπλέον, η διευθύντρια του σχολείου ενημέρωσε και διαβεβαίωσε πως στην σχολική μονάδα τηρούνται αυστηρά τα μέτρα ασφαλείας κατά της διασποράς του κορονοϊού.

«Είναι δεδομένο ότι θα έχουμε κρούσματα στα σχολεία» υποστηρίζει ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος

Με αφορμή την αναστάτωση που επικράτησε μετά το εν λόγω θετικό κρούσμα, θέση πήρε και ο καθηγητής πνευμονολογίας του ΕΚΠΑ Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθησυχάζοντας και επισημαίνοντας πως είναι φυσικό επακόλουθο να υπάρξουν θετικά κρούσματα μετά το άνοιγμα των σχολείων. «Είναι δεδομένο ότι θα υπάρξουν κάποια κρούσματα όταν λειτουργεί οποιαδήποτε δραστηριότητα, όπως είναι και τα σχολεία» υποστήριξε και κατόπιν τόνισε την σημασία της τήρησης των μέτρων, υπογραμμίζοντας πως η χρήση μάσκας και αντισηπτικών στις σχολικές μονάδες θα μειώσουν σημαντικά τις πιθανότητες για έξαρση του ιού.

Παράλληλα, και με αφορμή το συγκεκριμένο συμβάν, υποστήριξε πως εκτός από την καραντίνα στην οποία έχουν υποβληθεί οι μαθητές, θα ήταν χρήσιμη η υποβολή τους σε τεστ κορονοϊού, εξηγώντας πως «ένα θετικό τεστ μας λέει την αλήθεια. Ένα αρνητικό αφήνει περιθώριο 30% να έχω τον ιό άρα χρειάζεται δεύτερο τεστ».

Eurokinissi

Επιπροσθέτως ο κος Βασιλακόπουλος αναφέρθηκε και στο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων, σημειώνοντας πως «δεν γίνεται να τα ανοίξουμε όλα ταυτόχρονα, γιατί όσο προσεκτικοί να είμαστε, θα υπάρξει αύξηση. Αν τα ανοίξουμε όλα μαζί, δεν θα ξέρουμε τις μας φταίει, έτσι δεν θα ξέρουμε τι να κλείσουμε», ενώ για το άνοιγμα της αγοράς πρόσθεσε κατόπιν πως μπορεί να λειτουργήσει αλλά με μεγάλη πάντοτε προσοχή και ευλαβική τήρηση των μέτρων.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις