Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 17χρονης Μάγιας Παπαδοπούλου από το Ηράκλειο, η οποία έχει εξαφανιστεί από το μεσημέρι της 7ης Ιανουαρίου και, μέχρι στιγμής, δεν έχει δώσει σημεία ζωής.

Η υπόθεση τροφοδοτήθηκε με νέα στοιχεία, καθώς τώρα φαίνεται πως ένα πρόσωπο μπορεί να γνωρίζει ή και να εμπλέκεται στην πολύκροτη υπόθεση. Συγκεκριμένα, τις τελευταίες ώρες κυκλοφορεί μια φωτογραφία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία σύμφωνα με τις σχετικές δημοσιεύσεις απεικονίζει έναν άνδρα που φέρεται να γνωρίζει πληροφορίες ή και να σχετίζεται με την εξαφάνιση της ανήλικης. Ο πατέρας της 17χρονης κοπέλας αποκάλυψε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA πως η κόρη του γνώριζε τον άνδρα, καθώς διατηρούσαν επικοινωνία μέσω του διαδικτύου. «Δεν μπορώ να γνωρίζω ακριβώς τι μηνύματα αντάλλαζαν» σημειώνει ο πατέρας της Μάγιας.

Επιπλέον, όσον αφορά στις έρευνες και τα αποτελέσματα που προκύπτουν, ο Γιώργος Παπαδόπουλος ισχυρίζεται πως δεν μπορούν, μέχρι στιγμής, να καταλήξουν σε κάποιο συμπέρασμα. Ωστόσο, συμπληρώνει πως λίγες ώρες μετά την εξαφάνιση της κοπέλας, δέχθηκε ο ίδιος ένα τηλεφώνημα από κάτοικο του Κατσαμπά, κατά τη διάρκεια του οποίου ανέφερε πως είχε δει την Μάγια:

«Την είχε δει να κοιτάει δεξιά και αριστερά. Μάλιστα μου περιέγραψε και την τσάντα που κρατούσε μαζί της, χωρίς να έχω δώσει εγώ αυτό το στοιχείο στη δημοσιότητα και κατάλαβα πως πρόκειται για εκείνη», συμπληρώνει ο κ. Παπαδόπουλος.

Ένα ακόμη σημαντικό στοιχείο είναι πως, σύμφωνα με τα στοιχεία των ερευνών, η ανήλικη δεν έχει ταξιδέψει ούτε με πλοίο ούτε και αεροπορικώς.

Ο πατέρας της ανήλικης ανέφερε πως γύρω στις 15.30 το μεσημέρι της Πέμπτης, η Μάγια ενημέρωσε τους γονείς της πως θα βγει για μια μικρή βόλτα στο κέντρο του Ηρακλείου και θα επέστρεφε, ωστόσο κάτι τέτοιο δε συνέβη και το κινητό της τηλέφωνο είναι απενεργοποιημένο.

Η ανησυχία της οικογένειας είναι μεγάλη, αφού η κοπέλα δεν έχει επικοινωνήσει με κανέναν από το οικογενειακό ή το φιλικό της περιβάλλον και όλοι περιμένουν ένα σημάδι της, ότι είναι καλά.

«Μάγια θα ήθελα να σου πω ότι σ’ αγαπάμε πολύ περισσότερο απ’ ότι φαντάζεσαι. Είμαστε έτοιμοι εδώ ο μπαμπάς, η μαμά, ο αδερφός και οι γατούλες σε περιμένουν. Εδώ είναι το σπίτι σου και σε περιμένουμε. Είμαστε έτοιμη να τα βάλουμε όλα στο τραπέζι να τα συζητήσουμε  εκ νέου», απευθύνει έκκληση στην κόρη του ο πατέρας.

Εξαφάνιση 17χρονης: Η συγκινητική ανακοίνωση του σχολείου της

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα, οι εκπαιδευτικοί του 7ου Λυκείου Ηρακλείου όπου φοιτούσε η 17χρονη Μάγια εξέδωσαν μία συγκινητική ανακοίνωση.

«Δεν γίνεται να αφήσει τους καθηγητές χωρίς τα υπέροχα σκίτσα της», αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί οι οποίοι επισημαίνουν πως θα είναι δίπλα της ότι και αν χρειαστεί.

«Θέλουμε να ξέρει πως είμαστε και θα είμαστε πλάι της σε ό,τι κι αν χρειαστεί. Μα πιο πολύ θέλουμε να ξέρει πως μας χρωστά και της χρωστάμε ένα χαμόγελο από κοντά και μια σφιχτή αγκαλιά».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις