Την ώρα που οι επιστήμονες προειδοποιούν για τρίτο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού, ιερέας στο Αγρινίο κάνει κήρυγμα υπέρ της ασφάλειας της Θείας Κοινωνίας. Ειδικότερα, o εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, ιερέας Κωνσταντίνος Καντάνης, στο κήρυγμά του κατά τη Θεία Λειτουργία των Φώτων- που σύμφωνα με το agrinionews τελέστηκε με περιορισμένο αριθμό εντός του Ναού και πολλούς πιστούς εξωτερικά, αλλά μεταδόθηκε ζωντανά και έχει αναρτηθεί στο Youtube – ανέφερε  το περασμένο διάστημα κοινώνησε ασθενείς με κορονοϊό και στη συνέχεια κατέλυσε ο ίδιος από την ίδια λαβίδα.

Στη συνέχεια υποβλήθηκε σε τεστ για τον κορονοϊό, παρότι δεν είχε κανένα απολύτως σύμπτωμα, και βγήκε αρνητικός. «Μόνο με τη δύναμη του Θεού και την ενότητα μπορούμε να κρατηθούμε» υπογράμμισε και συνέχισε: «Η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζει γιατί είναι Χριστός».

Όπως είπε, «πλησιάζοντας τα Χριστούγεννα του ζήτησε μια οικογένεια που είχε νοσήσει (πυρετό ) να κοινωνήσει». Μη μπορώντας να αρνηθεί τους ζήτησε να έρθουν πολύ μετά τη Θεία Λειτουργία, τους κοινώνησε και κοινώνησε αμέσως μετά και ο ίδιος. Το ίδιο συνέβη και τις επόμενες μέρες όπως λέει ο ίδιος «ήρθε και άλλος και την Κυριακή ήρθε και άλλος. Δεν είχα σύμπτωμα αλλά έπρεπε να το διαφυλάξω και χαίρομαι γιατί την Κυριακή μου έκανε ο γιατρός το τεστ και είναι όλα καθαρά. Είναι μια απόδειξη ότι η Θεία Κοινωνία δεν μεταβιβάζεται γιατί είναι Χριστός. Κρατηθείτε πίσω από αυτή την ευλογία του Θεού».

«Αν κολλούσαν τα 700 άτομα που κοινώνησαν εδώ από τα Χριστούγεννα, θα έπρεπε το Αγρίνιο να καταποντιστεί στην ασθένεια» είπε και στο τέλος κατέληξε ότι «πρέπει να τηρούμε όσα λένε οι επιστήμονες που τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε και πάνω από όλα να έχουμε το Χριστό»…

Κατέληξε, ωστόσο, επιμένοντας «πως πρέπει να τηρούμε όσα λένε οι επιστήμονες που τους σεβόμαστε και τους αγαπάμε και πάνω απ’ όλα να έχουμε τον Χριστό».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις