Ο προγραμματισμός για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού φαίνεται πως συνεχίζεται κανονικά παρά τις παραφωνίες και τα ευτράπελα που έχουν δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας. Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα, πάνω από 110.000 άτομα που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα άνω των 85 ετών έχουν κλείσει ραντεβού για να εμβολιαστούν.

Διαβάστε ακόμη: Εμβολιασμός Ελλάδα: Επιστρατεύονται παιδίατροι και κέντρα υγείας

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του Open, η κυβέρνηση επεξεργάζεται σχέδιο μόλις έρθει στη χώρα μας ικανοποιητική παρτίδα εμβολίων που δεν χρειάζονται συντήρηση σε ειδικά διαμορφωμένα ψυγεία στους -75 βαθμούς Κελσίου (όπως αυτά της Pfizer), θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός ανθρώπων με σημαντικά προβλήματα που δεν μπορούν να κινηθούν. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπάρξουν κινητές μονάδες που θα κάνουν το εμβόλιο κατ’οίκον κατόπιν ραντεβού.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, κ. Ταραντίλη, έως τις 20 Γενάρη αναμένεται να ενταχθούν στο σχέδιο «Ελευθερία» κι άλλα εμβολιαστικά κέντρα, ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες του πληθυσμού. «Σε κάθε περίπτωση -λαμβάνοντας υπόψη και τα διαδραματιζόμενα σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες- συνεχίζουμε την άμυνα απέναντι στην πανδημία και ταυτόχρονα εντείνουμε την αντεπίθεση, εφαρμόζοντας το σχέδιο “Ελευθερία” για τον εμβολιασμό. Πρόκειται για το πιο πολύπλοκο εγχείρημα που ανέλαβε ποτέ το ελληνικό κράτος στον τομέα της Υγείας και τα στοιχεία δείχνουν ότι η χώρα μας προχωράει με ικανοποιητικό ρυθμό, μεθοδικότητα, ασφάλεια και διαφάνεια. Έχουν ξεκινήσει οι εμβολιασμοί σε 146 Νοσοκομεία και σε πολλά από αυτά έχει ήδη ολοκληρωθεί ο εμβολιασμός των υγειονομικών με την πρώτη δόση του εμβολίου» τόνισε σχετικά ο κ. Ταραντίλης.

Ο ίδιος εξήγησε πως: «Μέχρι χθες, είχαν εμβολιαστεί 65.005 άτομα, δηλαδή το 0,6% του πληθυσμού. Αυτή τη στιγμή η εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού βρίσκεται στον ευρωπαϊκό μέσο όρο και θα επιταχυνθεί στο αμέσως επόμενο διάστημα με την παραλαβή περισσότερων εμβολίων, ώστε η συλλογική ανοσία να έχει επιτευχθεί το καλοκαίρι. Χθες παραλήφθηκαν οι πρώτες 8.000 δόσεις του εμβολίου Moderna».

Πρόσθεσε επίσης ότι «Παράλληλα, αυξάνονται οι δόσεις από την Pfizer και αναμένεται να προστεθούν τα εμβόλια από την AstraZeneca και την Johnson & Johnson».

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις