Ένα 7χρονο παιδί στη Σύρο συγκίνησε τους πάντες όταν έγινε γνωστή η πράξη του, που κοινοποιήθηκε από το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Δημήτρης αποφάσισε να διαθέσει όλο χαρτζιλίκι που συγκέντρωσε τις γιορτές των Χριστουγέννων, για να αγοράσει τροφή για τα αδέσποτα σκυλιά της Σύρου.

«Είμαι ο Δημήτρης. Είμαι επτά χρονών. Σας αφήνω τροφές για τα αδεσποτάκια. Καλή χρονιά» ήταν το μήνυμα που έγραψε και άφησε στο σύλλογο το παιδί, για το οποίο οι γονείς του θα πρέπει να είναι το λιγότερο υπερήφανοι.

Οι εθελοντές του Καταφύγιου Αδέσποτων Ζώων Σύρου, στο Facebook σχολίασαν την πράξη του μικρού, λέγοντας ότι τέτοιες κινήσεις… «μας ξεπερνούν και μας πλημμυρίζουν συγκίνηση».

Η ανάρτηση

«Είναι ο Δημήτρης!! Ένα αντράκι 7 ετών που από τα χαρτζιλίκια των εορτών διέθεσε τα χρήματα που συγκέντρωσε και αγόρασε τροφή για τα μουσουδάκια μας!! Πρωτοβουλία καθαρά δική του, αυτό ήθελε και αυτό τον έκανε χαρούμενο!! Είμαστε οι εθελοντές ενός καταφυγίου που τέτοιες πράξεις μας ξεπερνούν και μας πλημμυρίζουν συγκίνηση…Να χαίρεστε το αγόρι σας κα Μαρία Βαρθαλίτου και κ Γεράσιμε Μακρυωνίτη!! Να είναι πάντα ευτυχισμένος και να τον καμαρώνετε!! Όμορφέ μας, έδωσες μεγάλη χαρά στα σκυλάκια μας και εμάς!».

Η δημιουργία του Καταφυγίου

Το Καταφύγιο Αδέσποτων Ζώων Σύρου δημιουργήθηκε το 2006 κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες. Μια μικρή ομάδα εθελοντών τότε φρόντιζε γύρω στα 30 αδέσποτα που ήταν εκεί, ώσπου μια μέρα η Βιργινία, που ακόμη είναι πρόεδρος του καταφυγίου, πήγε ένα πρωί να τα ταΐσει και βρήκε το χώρο γεμάτο φόλες. 7 σκυλάκια μόνο κατάφεραν να επιβιώσουν.

Το καταφύγιο προσέφερε περίθαλψη σε κακοποιημένα και εγκαταλελειμμένα σκυλάκια, καθώς και σε αυτά που ζούσαν στη πόλη και ήταν ανεπιθύμητα. Οι συνθήκες στο καταφύγιο, λόγω έλλειψης χρημάτων και υποστήριξης ήταν παρά πολύ δύσκολες. Τρεις φορές το καταφύγιο καταστράφηκε από φυσικές αιτίες (πλημμύρες από βροχές) και με μεγάλη προσπάθεια και κόπο οι εθελοντές το έφτιαξαν ξανά.

Ακολουθήστε το Flash.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις